Головна Політакценти Валентин Наливайченко: «В Україні запанує справедливість!»

Валентин Наливайченко: «В Україні запанує справедливість!»

Відновити мир в Україні, соціальну та економічну справедливість і знищити корупцію має на меті кандидат у президенти України Валентин Наливайченко, лідер Руху «Справедливість». Про це він розповів під час чергового перебування у Тернополі 12 березня. Цього дня політик зустрівся із працівниками заводу «GazoBET», поспілкувався із представниками дільничних та окружних виборчих комісій в області від «Справедливості», взяв участь у програмах місцевих телеканалів.

«Сьогодні ми спілкувалися з чудовими людьми праці, які виготовляють український, якісний газобетон,- розповів Валентин Наливайченко. – І вони цікавилися, коли нарешті влада сприятиме їм у роботі: зменшить податок на зарплату, поверне нічний тариф на електроенергію для підприємств. Люди праці чітко відчувають, що треба зробити в країні для покращення життя. Вони хочуть мати європейські умови, але на рідній землі. І я йду у президенти з чітким розумінням того, що національними інтересами України є європейська інтеграція. Це означає брати найкращий досвід Європи і втілювати його на рідній землі, для громадян України.».

Європейські стандарти мають бути запроваджені у всіх сферах життя: освіті, медицині, соціальній політиці. А для цього необхідно, насамперед, знищити корупцію на всіх рівнях.

«Це дозволить повернути в Україну те, що було викрадене і виведене в офшори, і що належить українцям, – зазначає Валентин Наливайченко. – Йду у президенти для того, щоб підписати нарешті міжнародні конвенції та угоди щодо повернення вкраденого з офшорів. Всі країни вже викрили своїх політиків і можновладців, які розкрадали державні кошти і повертають викрадене з офшорів. Єдина країна, яка донині цього не робить – Україна. Ми обов’язково це зробимо, починаючи з повернення того, що викрав Павло Лазаренко до нинішніх можновладців. В Україні має запанувати справедливість і вона запанує, якщо знищити корупцію у владі і зробити всі рівними перед законом, без виключень: не може бути ні президент бізнесменом, ні будь-хто інший на державній службі. Рівність перед законом і невідворотність покарання – ось найвища форма справедливості, яку я відстоюю.».

Передвиборча програма Валентина Наливайченка включає ряд позицій, які покликані зробити життя українців якіснішим, а послуги держаних установ простішими і доступнішими. Йдеться зокрема й про запровадження електронного урядування.

«Хочемо, щоб наша молодь мала найкращі умови життя в тому числі й у сфері урядування і користувалася ними у рідній країні, – каже політик. – Нехай розвиваються, відкривають підприємства, створюють сім’ї, народжують дітей на Батьківщині. Нинішня влада не дбає про створення для людей належних умови, які дають можливість і сім’ю створити і самореалізуватися. Зараз настав час діяти. Ми також підготували серйозні зміни до законодавства стосовно об’єднаних територіальних громад. Вони повинні мати право і призначати, і відкликати керівників місцевих правоохоронних органів, суддів і прокурорів. А ще – володіти і розпоряджатися землею, надрами і бюджетами.».

Серед пріоритетів кандидата у президенти також збереження і розвиток галузей охорони здоров’я, освіти та інших.

«Зберегти галузь охорони здоров’я, не скорочувати медиків і не закривати лікувальні заклади, а підняти їм заплати, – пояснює Валентин Наливайченко. – А це означає збільшити відрахування з бюджету до 5%, а краще до 7% від ВВП для того, щоб зробити доступною і якісною медицину, не зволікати і запровадити державну страхову медицину. Уряд і Президент повинні гарантувати кожному українцю доступне і якісне медичне обслуговування. Це ж стосується й освіти. Тому має бути ухвалений Кодекс соціального захисту громадян України – зведений, єдиний і обов’язковий до виконання будь-яким Урядом, прем’єр-міністром, міністром. Насамперед, вчасне і в повному обсязі виконання соціальних зобов’язань перед громадянином, і тільки після цього будь-які інші бюджетні витрати.».

Для відновлення миру в Україні Валентин Наливайченко, який має багаторічний досвід роботи дипломатом, підготував нову дієву міжнародну угоду стосовно деокупації України. На основі розробленого «Справедливістю» плану дій, об’єднавши зусилля США та країн ЄС вдасться вийти на примус, на тиск і як результат – на деокупацію тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та Автономної республіки Крим.

«Спільно з міжнародними партнерами маємо вийти на таку дію, щоб примусити агресора вивести війська і спецслужби з української території, – каже політик. – Це головна мета нової дієвої міжнародної угоди і ключовий момент мого плану відновлення миру.».

Важливе місце у програмі Валентина Наливайченка займає також посилення обороноздатності держави. Це і завантаження оборонних заводів державними замовленнями на виготовлення усього необхідного для захисників, і запровадження стандартів НАТО для Збройних сил України.

«Гарантовані замовлення оборонним підприємствам від держави стануть тим двигуном, який запустить і підніме українську економіку, – переконаний Валентин Наливайченко. – Необхідно відновити виготовлення обладнання, сучасної зброї, всього того, що необхідно українським захисникам. Також треба подбати і про майбутнє – це означає натівські стандарти для наших збройних сил: сучасні полігони, сучасна зброя та захист військових на передовій. За останні три роки ми відвезли на передову сім модулів безпеки. Це броньовані, виготовлені за стандартами ізраїльської армії, пересувні приміщення з вентиляцією, з гідними умовами для сну і відпочинку, з гарячою водою. Зробили їх на українських підприємствах, але від українського уряду до цього часу на українські заводи замовлень на виготовлення таких модулів не надійшло жодного.».

Під час зустрічей у Тернополі Валентин Наливайченко наголосив і на важливості проведення вільних виборів. Волевиявлення громадян має проходити без підкупу та фальсифікацій.

«Ми закликали наших представників об’єднуватися у виборчих комісіях з демократичними силами, які стоять на таких же позиціях як і ми: ніяких грошей, дотримання закону і чіткий підрахунок голосів, – зауважив кандидат у президенти. – Ця позиція підтримана представниками канадської місії спостерігачів, які вже працюють в Україні. З канадським урядом, а також з представником європейської мережі спостереження за виборами ми чітко домовилися, що разом будемо захищати вільні вибори, не допустимо, ні підкупу, ні фальсифікацій.».