Головна Політакценти Богдан Яциковський: Тернопільщині не потрібна така облрада!

Богдан Яциковський: Тернопільщині не потрібна така облрада!

Щоб відстояти свої права, на сесії Тернопільської обласної ради зібралось близько 800 жителів навколишніх сіл. Більшість представників громадськості приїхали щоб підтримати утворення Білецької ОТГ з центром в с. Біла.

Наша позиція щодо утворення Білецької громади відома – до Радикальної партії Олега Ляшка про допомогу звернулися жителі сіл Біла, Чистилів, Плотича, Івачів Долішній, Івачів Горішній, Великий Глибочок, Ігровиця – вони хочуть створити об’єднану територіальну громаду з центром в селі Біла. Ми з народним депутатом України Ігорем Мосійчуком будемо відстоювати їхні права будь-якою ціною, попри всі провокації «свободівців», які нахабно провокують людей, починають бійки, блокують прийняття рішення та ігнорують законодавство України, – наголосив Богдан Яциковський.

У ході засідання питання кілька разів виносили на переголосування, але необхідних голосів пропозиція так і не набрала.

Тернопільська обласна рада виявилась неспроможною працювати в інтересах людей. Якщо рішення щодо утворення Білецької ОТГ сьогодні так і не буде прийнято – наша фракція не з’явиться більше на жодне сесійне засідання та внесе в порядок денний питання дострокового припинення повноважень облради! – заявив голова фракції Радикальної партії Олега Ляшка в Тернопільській обласній раді Богдан Яциковський.