Головна Політакценти Блогосфера гаряче обговорює ініційовані Порошенко поправки до Конституції по ЄС і НАТО

Блогосфера гаряче обговорює ініційовані Порошенко поправки до Конституції по ЄС і НАТО

Завдяки зусиллям президента Петра Порошенка Україна успішно рухається до інтеграції в Європейський союз, остаточно відмовившись від євроазіатського вектора.

Про це у себе на Facebook заявив політичний консультант Володимир Макаровський.

«Одним з найбільш резонансних подій минулого тижня стали зміни до Конституції України про курс на вступ до Європейського союзу і НАТО. Ці поправки були особистою ініціативою президента Петра Порошенка. І я впевнений, що це рішення було правильним! Ми повинні чітко раз і назавжди усвідомити самі і оголосити про це недоброзичливцям, що наше місце – в європейській цивілізації. Ніякий євразійський вектор не може бути реалізований. Окуповані території Донбасу – це наочний приклад того, що несе нам цей самий вектор. Там панують тільки війна, злидні і безправ’я », – підкреслив Макаровський.

За його словами, той факт, що депутати своєю більшістю підтримали ініціативу президента і прийняли поправки про курс на ЄС і НАТО, говорить про те, наскільки українці виросли як нація за останні роки.

«Українці заслуговують на те, щоб жити в об’єднаній Європі і користуватися відповідними благами. Адже вступ до Євросоюзу – це не тільки європейські зарплати і пенсії. Це ще і європейська медицина, законність і захищеність, європейська освіта для наших дітей, європейський технічний прогрес, екологічність і багато іншого! Радує, що тепер, після внесення змін до Конституції, ніяким реваншистам, ніяка п’ята колона, яку годує Кремль, не розверне нас назад. Ми твердо і обдумано вибрали цей шлях. Країна йде в Європу, і я впевнений, що це – відновлення історичної справедливості », – написав політконсультант.

Він нагадав, що всі роки незалежності України аж до Революції гідності керівники держави тільки й робили, що базікали про вступ до ЄС, але реальний прогрес в цьому питанні настав лише при чинному президенті.

«Починаючи з 93 року, коли вперше було піднято питання про проєвропейський курс України, нас годували обіцянками. Але тільки при Порошенку в цьому напрямку відбувся відчутний прогрес: ми підписали Асоціацію з Євросоюзом, ми створили з ним зону вільної торгівлі. Зрештою – ми отримали безвіз, яким вже скористалися більше 2 мільйонів наших співгромадян. Все це говорить про те, що у суспільства вже давно дозрів запит на інтеграцію в загальноєвропейське життя. І зараз ми наблизилися до неї впритул. Зрозуміло, що нам все ще належить багато чого зробити. Ще не всі реформи завершені, економіка тільки почала відновлюватися після пограбування країни Януковичем і вторгнення Росії. Але в тому, що стосується євроінтеграції – я впевнений, що на другому терміні Порошенко зможе успішно продовжити розпочате. І анонсована ним заявка на вступ України до Європейського союзу в 2023 році – цілком реалістична і досяжна мета », – констатував Володимир Макаровський.