Головна Політакценти Антон Геращенко вважає Богомола “гарним слідчим”. Можливо він очолить УМВС?

Антон Геращенко вважає Богомола “гарним слідчим”. Можливо він очолить УМВС?

bogomol-herash-zastРадник Міністра внутрішніх справ, народний депутат від Народного фронту  Антон Геращенко, запевнив тернопільських журналістів, що найближчим часом начальника Тернопільського обласного управління МВС буде призначено. Щоправда не відкрив таємницю кого саме.

Схоже, що наступного начальника УМВС у Тернопільській області обере, одноосібно, як це передбачено чинним законодавством особисто Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Щодо процедури обрання керівників органів внутрішніх справ, то по-перше є Закон. В якому сказано, що  Міністр внутрішніх справ, якому довіряє Верховна рада бути міністром за поданням Прем’єр міністра, має право одноосібно призначати керівників Управлінь. Так, як і інші міністри мають право призначати керівників управлінь місцевих структур. Після Майдану міністр внутрішніх справ пішов на зустріч суспільству  і створив комісію для відбору кандидатів, для того щоб призначити когось найкращого. Але чим закінчилась робота цієї комісії? Демократія, це дуже тонкий інструмент, на котрому потрібно вміти грати. І чим закінчилось. Розглядали кандидатури 17 кандидатів, і в 11 годині був мітинг «Ми за Іванова», о 13 годині «Ми проти Іванова», о 15 годині був мітинг «Іванов гівнюк, а Петров і Сідоров може бути» і таке інше…» – зауважив Антон Геращенко.

Начальника обласного управління внутрішніх справ на Тернопільщині у «постамайданний період» призначали за досить відкритою і демократичною процедурою, серед претендентів, які подали свої кандидатури та пройшли громадське обговорення і погодження в спеціальній комісії призначили на посаду. Тоді ж були пікети невдоволених і радість громадськості яка долучилася до обговорення і обрання достойника.

«Хочу сказати, що такі важливі питання, як керівництво міліції не повинно вирішуватися з питання демократії. Тому, що керівник міліції повинен виконувати не те, що накажуть з вулиці, а повинен виконувати, те що каже Закон. Якщо буде прийнятий закон за яким керівники міліції будуть обиратися прямим загальним голосуванням, давайте будемо виконувати. На сьогодні так не є. – каже Антон Геращенко. – До чого це призвело? Це призвело до другого травня в Одесі, коли загинуло 48 людей. Це привело до того, що був призначений керівник міліції на Волині за яким Правий сектор стояв горою, бо він дозволяв красти, закривав очі на контрабанду… Він проробив два-три місяці і коли якесь було складне питання він просто виключав телефон і кудись там зникав. Це нормально? Це не нормально… В Одесі теж було так,  керівник міліції, бувший даішник, якого рекомендували дуже-дуже неповажні, як на мене депутати Міністру, але які були на Майдані. Це найкраща людина, беріть його.  І його призначили. Але коли почались сутички на вулицях Одеси  тисяча на тисячу людей, почалися постріли. Ця людина просто не знала що має робити»

«Потрібно враховувати професіоналізм, відданість служінню України, знання законодавства. Я можу сказати, що колега Олександр Миколайович дуже гарний слідчий, він добре знає законодавство. Можу сказати, що він веде цілий ряд справ, які йдуть, як «пір’я в горлі» для багатьох власть імущих в Тернопільській області. Я сьогодні його познайомив з рядом активістів, які будуть надавати йому матеріали, які можуть стати приводом для виявлення корупційних правопорушень, земельних махінацій і таке інше» – завершив Антон Геращенко.

Також народний депутат та радник Міністра внутрішніх справ запевнив журналістів, що найближичм часом начальника Управління внутрішніх справ у Тернопільскій області призначть.

Хто ним стане побачимо під час призначення, але судячи із ситуації  – Олександр Богомол.