Головна Політакценти Андрій Грицишин: Пройдіть тест на кандидата у депутати

Андрій Грицишин: Пройдіть тест на кандидата у депутати

Представник партії «Порядок. Відповідальність. Справедливість» запитав у колег, чи готові вони бути депутатами

З наближенням 25 жовтня виборців бомбардують тонами політичної агітації. Кожен щось обіцяє. Подекуди обіцянки настільки ж фантастичні, як і бюджети витрачені на політичну рекламу.

Але у мене є запитання до колег кандидатів, чи готові вони до роботи депутата місцевої ради? Бо депутат місцевої ради це зовсім не про яскраві телеефіри, гарні костюми та влучні слогани на бордах, придумані хитрими політтехнологами.

        1. Представляти інтереси людей

Депутат місцевої ради це зовсім про інше. Він представник мешканців міста “у полі”. Тому запитаю. Чи готові Ви вдягати гумовики і залазити у воду у підвалі, де прорвало трубу? Чи готові ви спокійно по кілька годин вислуховувати людей, а тоді стільки ж часу витратити на складні діалоги з “ЖЕКами”, щоб зрештою вирішити проблему? Чи готові Ви вникати у те, як працюють колектори, каналізація, водогін, транспорт і чому не можна “все поміняти одним махом”, бо на все коштів не вистачить? Чи вистачить у Вас терпіння методично день у день вислуховувати багато критичних зауважень, щоб потім з них скласти покроковий план вирішення подолання проблеми конкретного двору? І не завжди, на початках, Вас будуть готові вислухати, бо часто люди говорять в емоціях про те, що їм наболіло. Чи готові Ви вставати зранку разом з сонцем, щоб о 7-й годині вже бути на об’єкті? Чи готові Ви у будь-який час відповідати на телефонні дзвінки виборців незалежно від того чи це 7-ма ранку, чи 11-та вечора? Якщо Ви добрий депутат, то будете робити все перелічене.

        1. Вміти працювати

Крім того Вам треба буде вникати з прискіпливістю досвідченого бухгалтера у кожну цифру міського бюджету, щоб знайти кошти на все: садочки, лікарні, нові автобуси, ремонти дворів. Потрібно буде розбиратися у особливостях законодавства, щоб вміти відстояти інтереси громади та обійти купу “юридичних каменів”, які громаді встигають наставити наші законодавці. Депутат місцевої ради — це багато копіткої непомітної праці. Про таку роботу не розповідають, бо це обов’язки депутата міської ради. І так має бути. Але до неї треба бути готовим, якщо вирішив йти у депутати. Треба бути готовим “служити народу”, не лише на бордах та у відеороликах. Треба мати відповідні професійні знання та вміти швидко вчитися. За принципами вміння виконувати депутатську діяльність ми формували команду партії “Порядок. Відповідальність. Справедливість”. Тому тут нема пафосних заяв. Є щоденна робота. Щоденні малі справи, які на перший погляд непомітні, але стануть відразу відчутні, якщо цю рутинну роботу перестануть виконувати. Хотілося б, щоб кожен, хто йде у місцеву раду розумів, якою буде його робота. Тут недостатньо бути просто “доброю людиною”. Тут потрібно вміти працювати, бо від тебе залежить комфорт і добробут людей.