Головна Політакценти Аваков дотримав обіцянку, не допустити фальсифікацій на виборах, – експерт

Аваков дотримав обіцянку, не допустити фальсифікацій на виборах, – експерт

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виконав свою обіцянку, не допустивши фальсифікацій на виборах президента України. Таку думку в своєму Facebook висловив політолог Петро Олещук.

“Для мене на цих виборах було не так вже й багато несподіванок. Скажімо, те, що українці, які прагнуть змін, підтримають Володимира Зеленського, стало зрозуміло ще на початку 2019 року. Тоді ж стало зрозуміло, що кампанія буде максимально брудною. З того, що змогло мене здивувати, – як все-таки ефективно спрацювало відомство Арсена Авакова. Поліції дійсно вдалося не допустити фальсифікацій “, – підкреслив Олещук.

При цьому, на його думку, якщо задуматися, то в даному випадку Аваков просто виконав свою обіцянку.

“Нагадаю, він з початку кампанії неодноразово заявляв, що поліція не буде” підігравати “нікому з кандидатів в президенти, що він не піде у них на поводу і буде припиняти будь-які спроби сфальсифікувати вибори. Просто в нашій реальності виконання політиком або чиновником своїх обіцянок виглядає як щось надзвичайне “, – написав експерт.

Він також визнав, що, хоча порушення виборчого законодавства були, поліція насправді швидко на них реагувала.

“Тому можна з упевненістю сказати, що на загальний підсумок голосування вони не вплинули. Важливо і те, що Аваков відразу чітко позначив свою позицію. Після цього навіть якщо у якихось штабів і виникали ідеї вплинути на процес, вони змушені були від них відмовитися . Розуміючи, що це загрожує їм величезним скандалом і кримінальним переслідуванням. і останнє, що не менш важливо. Аваков не тільки нашим політикам, але й закордонним партнерам України продемонстрував, що у нас існують дійсно незалежні правоохоронці, які працюють не на «Петю”, ” вову ” Чи “Юлю”, а на український народ “, – констатував Петро Олещук.F