Головна Події У Тернополі встановлять ще один гастрономічний рекорд

У Тернополі встановлять ще один гастрономічний рекорд

Черговий захід ініціативи «Тернопільфест» та «Гільдії рестораторів Тернопільщини» стартував у Тернополі. У парку імені Тараса Шевченка розпочався «Коропфест». Триватиме він три дні – 7-9 липня. На фестивалі можна буде не тільки скуштувати різних страв з риби, а й стати свідком встановлення нового кулінарного рекорду, почути різні українські і тернопільські гурти, запустити небесні ліхтарики і просто повеселитися і відпочити.

«Історія цього фестивалю почалася кілька років тому, – каже Михайло Гросуляк, співорганізатор «Коропфесту». – На початку я долучився до цього фестивалю у Коропці, допомагав, як міг. Через деякий час там змінилася влада і останній захід провели десь три роки тому. Мені стало шкода, що такого фестивалю, який був відомий не тільки на Тернопіллі, а й в усій Україні, багато жінок місцевих брали у ньому участь, вже немає. Тому ми вирішили з рестораторами відновити «Коропфест», вивести його на новий рівень. На наш фестиваль також запросили господинь з Коропця, сподіваємось вони приїдуть у неділю готувати коропів.».

В останні місяці Тернопіль багатий на кулінарні рекорди. У травні в місті приготували найдовшу ковбасу, у червні – найдовший торт. Не залишиться без рекорду і цей фестиваль. 8 липня ресторатори зготують найбільшу кількість рибної юшки в одній ємності.

«Ми спеціально виготовили казан на 3 тисячі літрів юшки, – розповів Руслан Миронов, співорганізатор «Коропфест». – Це велика посудина, яка має в діаметрі 2,5 метри і 90 сантиметрів висоти. Його буде тримати найбільший пересувний кран, який вдалося знайти у Тернопільській області. Він буде тримати цей казан і кращі кухарі наших ресторанів будуть готувати юшку на відкритому вогні. Витратимо на неї більше півтонни коропа, півтонни картоплі, 100 кілограмів цибулі, 100 кілограмів моркви, 10 кілограмів спецій. В одного із учасників «Гільдії рестораторів» свій ставок і рибу в нього брали. Всі охочі зможуть безкоштовно скуштувати приготовлену юшку. Рекорд буде в суботу, 8 липня, десь після п’ятої вечора.»

Кулінарна складова – це тільки частина фестивалю. Заплановані також виступи музичних гуртів, різні розваги, лекторій.

«В програмі фестивалю передбачено багато музики, – зазначив Олег Макогін, співорганізатор. – Будуть гурти «Триставісім», «Отвінта», «Чорні черешні», «Медовий полин» та інші. Буде дитяча локація, танцювальні майстер-класи на літній сцені. Пізно вечері у суботу будемо запускати рекордну кількість ліхтариків, а в неділю ввечері буде велике вогняне шоу.»

Програма фестивалю КОРОПФЕСТ

7 липня, п’ятниця

15.00 – Початок роботи фестивалю

17.30 – Дитяче містечко

18.00 – Танцювальні майстер-класи

19.00 – Лекторій

19.30 – гурт GLORIA BAND

21.00 – гурт ЧОРНІ ЧЕРЕШНІ

8 липня, субота

16.00-18.00 – Танцювальні майстер-класи

18.00 – Дитяче містечко

18.00 – Встановлення рекорду України – приготування 3000л рибної юшки (*Безкоштовне частування)

18.00 – гурт HERO IS COMING

19.00 – гурт ATLANTIC GARDENS

20.00 – гурт МЕДОВИЙ ПОЛИН

21.00 – гурт ТРИСТАВІСІМ

22.00 – Рекордний запуск НЕБЕСНИХ ЛІХТАРИКІВ

22.00 – OPENAIR під відкритим небом

9 липня, неділя

16.00-18.00 – Танцювальні майстер-класи

18.00 – Дитяче містечко

18.00 – гурт PAPER PLANET

19.00 – гурт ЧУМАЦЬКИЙ ШЛЯХ

20.00 – гурт ШОСТЕ ЧУТТЯ

21.00 – гурт OT VINTA

22.00 – ВОГНЯНЕ ШОУ