Головна Події У неділю в Тернополі презентуватимуть фільм тернополянина про “кіборгів”

У неділю в Тернополі презентуватимуть фільм тернополянина про “кіборгів”

Фото Леонід Кантер
Фото Леонід Кантер

В неділю 8 лютого у Тернополі в Палаці кіно о 17.00 відбудеться прем’єра документального фільму про «кіборгів» “Добровольці божої чоти”.

Його зняли Леонід Кантер та Іван Ясній, герої стрічки, бійці ДУК “ПС”.

Фільм має тісну привязку до Тернополя – один із авторів фільму Іван Ясній тернополянин, як і герої «Гатило» та «Богема».

Із дій у критичний момент, кинутих на бігу фраз і довгих монологів у спокійні хвилини складаються образи тих, кого ми вже звикли називати “кіборгами”.

“Ми насправді продовжуємо справу УПА, те, що вони не завершили. І ми переможемо, – каже польовий командир на псевдо “Гатило“, високий, із гарним довгастим обличчям і кучерявою бородою. Сидить в затінку біля гусениці бронемашини. – Головне бажання – щоб це все закінчилося, але закінчилося успішно для нашої держави. Коли ти посадиш дерево і хочеш, щоб воно швидше почало родити – воно все одно не почне раніше, ніж виросте. Зараз на крові наших хлопців і цивільних людей, мені здається, росте нове молоде посаджене дерево української нації”.

Фільм не схожий на бойовик, де батальні сцени видовищні. Але от камера пірнає в підвал за пораненим бійцем, і в напівтемряві фокусується на крапельниці, з якої стікають останні в його житті ліки. І далі – триває бій.

 “Гатило” ділиться враженнями після перегляду стрічки:

“Тяжко знову переживати свіжі емоції. А ще розумієш, що це насправді тільки перша серія. Війна продовжується. Люди мають лишитися людьми. Для нас головне було показати, що “Правий сектор” – це люди, нормальні, а не міфічні видумані потвори. Звичайні українські люди, які переймаються тим, що відбувається”.

За матеріалами http://gazeta.ua/articles/culture/_mi-prodovzhuyemo-spravu-upa-i-mi-peremozhemo-pokazali-film-pro-bijciv-pravogo-sektoru/607236