Головна Події У Великому Глибочку вшанували пам’ять Ярослава Стецька

У Великому Глибочку вшанували пам’ять Ярослава Стецька

4 липня у Великому Глибочку на Тернопільщині відбулись урочистості з нагоди 75-ліття проголошення Акту відновлення Української Держави. Учасники заходу, також, вшанували пам’ять Ярослава Стецька, молоді роки якого тісно пов’язані із цим населеним пунктом.

Після поминальної молитви відбулось народне віче, на якому представники місцевої влади, громадські діячі та краєзнавці відзначили великий особистий внесок Ярослава Стецька у справу проголошення Акту 30 червня 1941 року та актуальність його теоретичної спадщини під сучасну пору. Зокрема, кандидат історичних наук Олег Вітвіцький розповів про роль Антибільшовицького Блоку Народів, багатолітнім керівником якого був Ярослав Стецько, у протистоянні з імперською загрозою Кремля.

Під час відвідин народного музею Ярослава та Слави Стецьків, також, було обговорено потребу полагодження справи статусу музею. Головна ідея – надати цій установі новий імпульс для розвитку, який би приваблював і відвідувачів, і дослідників життя і творчості Ярослава та Слави Стецьків…

УІС