Головна Події Тернопіль готується до фестивалю «Галицька дефіляда»

Тернопіль готується до фестивалю «Галицька дефіляда»

На Зелені свята – 17-19 червня – у тернопільському парку ім. Т.Шевченка пройде етно-гастрономічний фестиваль «Галицька дефіляда». Організатори обіцяють нові кулінарні шоу, безкоштовні частування, народні забави, будуть найкрасивіші мавки та музики з тих ліпших.

Кулінарні шоу кожного дня. У зелену п’ятницю організатори обіцяють безкоштовно частувати тернополян стравами з диких рослин: кропиви, лободи, кульбаби, щоб можна було сповна відчути смак страв, які готовили наші бабусі у давнину.

У ситну суботу більше тисячі гостей фестивалю скуштують печеню з птиці з гарніром за стародавнім рецептом, а у солодку неділю – десерти та запашний мед від пасічників. Для справжніх чоловіків, які люблять українську кухню, ресторатори готують ще й конкурси на найшвидше поїдання вареників, «Як не з’їм, то понадкушую» та ін. Тож безкоштовно посмакувати різними наїдками зможе кожен!

Музики з тих ліпших – це етно-молодіжні гурти, які запалюватимуть публіку кожного дня. «Фа Мажор», «Медовий полин», «Ті, що падають вгору», «Йорий Клоц», «Петрос» – і це ще не увесь перелік. На цій «Галицькій дефіляді» забавлятися будуть усі. Щодо народних гулянь, то лише на цьому фестивалі на вас чекатиме справжня хатинка з очерету, молодіжні розваги, гойдалки, дитяче містечко, вуличні співи просто неба, вогняне шоу, живі скульптури, битва фарбами. А ще етнопоказ мод та конкурс краси «Мавка 2016» та «Русалка 2016».

За найкращу вишиванку – гроші. Якщо у скрині бабусі ви знайшли красиву вишиванку, або ви – власник чи власниця цього народного символу, то неодмінно одягайте її та ідіть на «Галицьку дефіляду». Адже за цю красу ви можете отримати 500 грн. у номінаціях: «Найкраща жіноча вишиванка», «Найкраща чоловіка вишиванка», «Найкраща дитяча вишиванка».

Галицьких панянок організатори кличуть покрасуватися в українських віночках. За найкрасивіший, найоригінальніший український вінок дівчата теж отримають грошовий подарунок.

Зелені свята – це давня традиція веселого народного гуляння українців! Усі деталі найсмачнішої події Тернополя шукайте у офіційних спільнотах фестивалю «Галицька дефіляда».