Головна Події Про пожежу на Гайовій – офіційно

Про пожежу на Гайовій – офіційно

1 листопада о 21:16 до оперативно-диспетчерської служби Управління ДСНС України у Тернопільській області надійшло повідомлення про пожежу у місті Тернопіль на вулиці Гайова.
На місце події першим прибув черговий караул частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління у складі 4-ох чоловік особового складу. По прибуттю провели розвідку, встановивши, що горять приміщення, які розташовані на 2-му поверсі, загальною площею 240 м.кв.
На допомогу направили бійців 2-ох відділень 1-ї державної пожежно-рятувальної частини та черговий караул 3-ї ДПРЧ Управління.
О 21:25 до місця події направлено автодрабину.
Рятувальники проклали магістральні лінії, забезпечивши безперебійну передачу води до місця пожежі.
Завдяки професійним, організованим діям тернопільських вогнеборців уже о 22:21 загорання локалізували, а о 00:04 – повністю ліквідували.
Вогнем знищено дерев’яне перекриття, покрівлю, вікна, двері та речі виробничого вжитку на площі 240 м.кв.
Недопущено розповсюдження пожежі на склад металообробки, площа якого складає 308 м.кв та на 1- поверх приміщення.
Складність гасіння пожежі полягала у відсутності на об’єкті джерел водопостачання. Тому для організації безперебійної подачі води до місця події довелося прокласти магістральні рукавні лінії від гідранту, що знаходився за 300 метрів від об’єкту.
Причини виникнення події та матеріальні збитки встановлюються.
На місці події працювали 7 одиниць техніки та 22 чоловік особового складу, фахівці оперативно-координаційного центру та оперативна група Тернопільського районного відділу Управління.
Керував гасінням пожежі заступник начальника Управління ДСНС України у Тернопільській області полковник служби цивільного захисту Юрій Берестецький.