Головна Події На Тернопільщині в лісах вже повно партизан

На Тернопільщині в лісах вже повно партизан

Близько 400 молодих хлопців і дівчат відкрили найбільшу в Україніспортивно-патріотичну теренову гру «Гурби-Антонівці ім.Романа Атаманюка». Уже чотирнадцятий рік поспіль «Молодіжний Націоналістичний Конгрес» популяризує історію УПА, зокрема найбільший бій УПА проти НКВС, що стався на межі Тернопільської та Рівненської областей у квітні 1944 року.

«Цікаво, що на грі багато учасників зі східних та південних регіонів України. Зазвичай, на «Гурбах-Антонівцях» основну масу складали тернополяни та львів’яни, але цього року завдяки тому, що Міністерство молоді та спорту підтримало захід, ми відшкодовуємо вартіть проїзду учасників», – зазначив Іван Кішка, голова «Молодіжного Націоналістичного Конгресу».

Микола Ляхович, начальник відділу Національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України, що був присутнім на відкритті гри, підтвердив, що «Гурби-Антонівці» – захід, який держава всіляко підтримує.

Під час відкриття гри, яка триватиме 5-8 травня, учасники заспівали Гімн України, а також вшанували хвилиною мовчання Романа Атаманюка – багаторічного учасника гри з Сум, що загинув у боях під Донецьким аеропортом у травні 2015 року. Посмертно йому присвоєно звання «Почесного члена МНК».

Цього року захід включає в себе не лише 60 годин теренової гри, а й волонтерську роботу. Учасники гри власними силами впорядкували територію штабу-музею УПА «Волинь-Південь», прибрали могили бійців. Окрім того, у місті Шумськ МНКівці відкрили пам’ятну дошку Мартину Головатюку – бійцю УПА, що неодноразво приїжджав на відкриття «Гурб-Антонівців».