Головна Події За продаж прослуховуючого пристрою тернополянин відповість

За продаж прослуховуючого пристрою тернополянин відповість

---_----

У Тернополі відбувся суд над торгівцем спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації. За матеріалами Служби безпеки України Тернопільським міськрайонним судом засуджено 31-річного мешканця обласного центру. Зловмисник замовив на одному із азіатських Інтернет-сайтів електронний пристрій, який може використовуватись для прихованого аудіоконтролю приміщень і заборонений до продажу та використання в Україні.
Ще не отримавши спеціальний технічний засіб (СТЗ), теронополянин через мережу Інтернет почав шукав покупців.
Враховуючи, що правопорушник не використовував СТЗ та добровільно видав пристрій співробітникам СБУ, суд визнав його винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 195-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення (незаконне зберігання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації). На зловмисника накладено адміністративне стягнення – штраф.
Управління Служби безпеки України застерігає краян від незаконного зберігання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, що тягне за собою накладення штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У випадку незаконного використання СТЗ, правопорушники підлягатимуть кримінальній відповідальності за ст. 359 Кримінального кодексу України (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк до чотирьох років.