Головна Події В медичному університеті “вибухівкою” намагаються зірвати вибори ректора?

В медичному університеті “вибухівкою” намагаються зірвати вибори ректора?

PM283image001Сьогодні, 29 січня, о 9 год. 20 хв. на телефон 102 надійшло повідомлення від невідомого чоловіка про те, що в приміщенні ТДМУ ім. І.Я.Горбачевського, що на майдані Волі, 1, закладено вибуховий пристрій з таймером. За словами додзвонювача, вибухівка мала спрацювати через 2 години. За вказаною адресою негайно виїхали правоохоронці та інші екстрені служби.

На сьогодні у виші саме був запланований 2 тур виборів ректора, відтак з приміщення негайно евакуювали усіх присутніх.

Наразі спеціалісти вибухо-технічної служби НДЕКЦ ретельно обстежують будівлю.

Міліціонери встановлюють особу «мінера».

Інформацію по даному факту внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ст. 259 Кримінального кодексу України – неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.

Міліціонери закликають «жартівників» перш ніж підняти слухавку й набрати номер екстреної служби для здійснення завідомо неправдивого повідомлення про замінування, подумати чи вартує це чималих неприємностей із законом.