Головна Події Воїнів АТО запрошують на сплав по Дністру

Воїнів АТО запрошують на сплав по Дністру

dnister1Двісті або й більше учасників АТО з усієї України планують протягом літа залучити до мандрівного еколого-просвітницького табору «Данастріс–Альтернатива» громадські активісти Тернопільщини. Учасники мандруватимуть по Дністру за маршрутом «Галич-Хотин» на плоту площею 60 квадратних метрів, зробленого з пластикових пляшок.

Передбачається, що під час кожної таборової зміни відпочиватимуть 45 осіб. Протягом сплаву відбуватиметься своєрідна ротація, адже на плоту комфортно розміститися можуть лише 12-15 людей.

Мандруючи, учасники табору матимуть змогу не лише насолодитися відпочинком, але й ознайомитися з історико-архітектурними і ландшафто-природними пам’ятками Дністровського каньйону, взяти участь в екологічній акції. Про це повідомили журналістам організатори заходу сьогодні, 25-го травня під час засідання у Тернопільському прес-клубі.

Як розповів представник громадської ініціативи «Данастріс-Альтернатива» Сергій Хлєбас, почин сплавів на плотах з пластикових пляшках зародився у 2008-му році для популяризації Дністровського каньйону, який в той час лише претендував на одне із семи Чудес України. З того часу мандрівний табір продовжує свою роботу у різних форматах і цього року він спрямований на відпочинок і реабілітацію учасників АТО. Проект підтримали підприємці Тернопільщини, громадська організація «Самопоміч». Організатори закликають зголошуватися, як учасників АТО, так і волонтерів, якы допомагають українській армії, та меценатів. Перша зміна розпочнеться вже на початку червня і триватиме протягом трьох тижнів.

З питань надання фінансової та волонтерської допомоги можна звертатися до організаторів табору «Альтернатива» за телефонами: 098 207 27 27 та 097 504 56 75.

Лариса ОСАДЧУК, Тернопіль