Головна Події Батько ледь не зарізав власного сина

Батько ледь не зарізав власного сина

Конфліктна ситуація що трапилася у лютому цього року ледь не закінчилася фатально в родині, яка проживає в Борщівському районі. Аби помститися синові за образи, 53-річний чоловік напідпитку взяв ніж та наніс родичу умисне тяжке тілесне ушкодження. За що і потрапив  на лаву підсудних.

 

Про 29-річного пацієнта з проникаючим ножовим пораненням співробітників Борщівського відділення поліції повідомили лікарі. Молодого чоловіка медики вчасно прооперували, врятувавши йому життя.

 

Поліцейські з’ясували, що ножове поранення потерпілому спричинив батько. Відтворити трагічну картину подій допоміг сам потерпілий та його мати. В ході досудового розслідування було встановлено, що чоловіки часто конфліктували між собою, хоча мешкали окремо. У день трагічних подій мати зателефонувала до сина, який проживає у сусідньому селі, та поскаржилася на нетверезого батька. Молодий чоловік поїхав до батьків. Свого тата він застав поблизу магазину за розпиттям спиртного. Це розізлило молодика і він почав докоряти родичу. Від словесної перепалки перейшов до стусанів.

Тієї ночі син залишився ночувати у батьків. Близько 2 години ночі прокинувся голова сімейства. Ображений чоловік вирішив помститися сину за побої. Взяв ніж та пішов до кімнати, де спав молодий чоловік. Один удар, який завдав пенсіонер, ледь не виявися фатальним для потерпілого. Проте його вчасно доправили до лікарні.

Медики діагностували у нього проникаюче ножове поранення черевної порожнини з пошкодженням печінки. Таку травму кваліфікували, як тяжке тілесне ушкодження.

 

Правоохоронці затримали 53-річного чоловіка згідно статті 208 КПК. У нього вилучили знаряддя злочину – ніж. Його дії слідчі кваліфікували за частиною 1 статті 121 ККУ – умисне тяжке тілесне ушкодження.

 

Районний суд міста Борщів визнав чоловіка винним у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, та засудив до п’яти років позбавлення волі, щоправда з іспитовим терміном на три роки. Судді взяли до уваги прохання сина не карати суворо хоч і аморального, але все ж батька.