Головна Події Сьогодні українцям, як ніколи, потрібна соборність

Сьогодні українцям, як ніколи, потрібна соборність

sZF6_tHP3h8Сьогоднішній День Соборності особливо символічний для України. Ще в 1919-му році був підписаний Акт Злуки УНР і ЗУНР. І хоч зараз вже 2015-ий, але саме єднання українських земель червоною стрічкою проходить крізь усі події і реалії нашого життя.

Українці намагаються досягнути тієї єдності і подолати прірву, що нам нав’язує ворожа країна -Росія.

Сотні наших героїв, як і багато років тому, покидають домівки і обороняють Україну, зберігаючи цілісність держави.

На Микулинецькому кладовищі в Тернополі відбулось урочисте покладання квітів загиблим патріотам.

  • Сьогодні, говорячи про соборність, ми вже ведемо мову не про обєднання громадян України на культурному та ментальному рівнях, а про підтримку одне одного, про оборону країни, стоячи пліч-о-пліч, всім разом, де б хто не проживав: на сході чи заході, півдні чи півночі, – підкреслює народний депутат України Тарас Юрик ( Партія “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА”)

Священики різних конфесій відправили панахиду за упокій душ тих, хто поліг десятки років тому, а також Небесну сотню і захисників, які по цей день, захищають державу і воюють зараз на сході.

  • Для нашої країни соборність — одна з найактуальніших і найпотрібніших аспектів для існування держави і боротьби проти спільного ворога. Треба молитись за тих, хто започаткував справу обєднання держави ціною власного життя, і допомагати тим, хто продовжує це робити сьогодні. Україна єдина! Слава Україні!, – вітає тернополян голова Тернопільської міської організації Партії “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА” Віктор Шумада.

Після покладання квітів на Микулинецькому кладовищі, для тернополян організували урочисту академію в Українському Домі “Перемога”.