Головна Події Лікар який “впливав” на колег і “відмазував” від мобілізації постане перед судом

Лікар який “впливав” на колег і “відмазував” від мобілізації постане перед судом

суд

У Тернополі судитимуть медика, який отримав неправомірну вигоду за сприяння у вирішенні питання щодо ухилення призовником від військової служби.

Прокуратура області передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно лікаря-психіатра, який обвинувачується в отриманні неправомірної вигоди за сприяння у видачі призовнику медичного висновку про його непридатність по стану здоров’я для проходження військової служби за мобілізацією.

Встановлено, що медик пообіцяв призовнику вплинути за 200 доларів США на інших лікарів-колег по роботі, щоб ті діагностували у нього захворювання, через яке його буде визнано непридатним по стану здоров’я проходити військову службу за мобілізацією.

Після отримання лікарем від військовозобов’язаного коштів у сумі 4 600 гривень, його затримали правоохоронці.

За результатами розслідування кримінального провадження, прокуратура області направила до суду обвинувальний акт стосовно лікаря обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні за ч. 2 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття позитивного рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави).