Головна Новини Як вибрати колонки з пристойним звучанням?

Як вибрати колонки з пристойним звучанням?

Звичайні колонки в авто підходять лише для прослуховування радіостанцій. Недорога автоакустика по ссылке вибирається за декілька хвилин, але чи зможе вона задовольнити справжнього меломана? Зазвичай в авто встановлені широкосмугові динаміки, які не нададуть соковитого басу або високих частот.

Типи автоакустики

Найбільш популярними типами акустики вважаються: 

  • коаксіальна;
  • компонентна;
  • сабвуфер або динаміки 6×9. 

В коаксіальних моделях в одному корпусі знаходиться одразу три динаміки. Кожен з них відповідає за відтворення певних частот. В принципі, є досить непогані виробники, які гарантують якісне звучання. Але вимагати від дешевих колонок дуже якісного звучання на максимальній гучності не варто.

Компонентна акустика

Якщо вимоги до якості звуку високі, то краще надати перевагу компонентним динамікам. Вони встановлюються в різних частинах салону авто, тому не заважають один одному на відміну від коаксіальних пристроїв.

Головна проблема — відтворення низьких частот (басів). Для цього використовується сабвуфер. Альтернативою йому є овальні динаміки 6 на 9 дюймів. Низькочастотний динамік (сабвуфер) потребує підсилювача: вбудованого у магнітолу йому недостатньо. Овали такого підсилювача не потребують, але звучать гірше.

Слід зазначити, що розглядати варто лише продукцію відомих брендів. Вона коштує дорожче, але видає вказані параметри потужності.