Головна Новини Чортківчанин Віталій Колошиць увійшов у сотню найкращих піцайоло світу

Чортківчанин Віталій Колошиць увійшов у сотню найкращих піцайоло світу

Чортківчанин Віталій Колошиць повернувся із Чемпіонату світу з виготовлення з піци, котрий проходив у Пармі, Італія. Молодому хлопцю випала честь представляти не лише рідне місто, а й цілу країну. Тож як все пройшло, чи задоволений результатом та чи привіз до Чорткова декілька цікавих рецептів – Віталій розповів у ексклюзивному інтерв’ю Чортківській міській раді.

– Вітаємо з виступом на твоєму першому Чемпіонаті світу! Наскільки відомо, ти посів 59 місце. Зі скількох учасників? І яку оцінку сам собі готовий поставити?
– Дякую! Можна сказати, що увійшов у сотню найкращих піцайоло чемпіонату. Загальна кількість учасників 1260, але змагальних місць було 780. Тобто один учасник міг виступати в кількох категоріях. Собі оцінку поставлю 5 з 10, бо, думаю, міг краще. Плюс до того – я дуже самокритичний.

– Чемпіонат світу з піци. Як це – представляти Україну? Які відчуття?
– Відчуття образи. Образи за те, що бюджет обмежений до неможливості. На фоні європейських і американської команд ми були дуже бідними. Дякую Чортківській міській раді, а особливо меру міста Володимиру Шматьку за розуміння та фінансову підтримку (а це 15 тисяч гривень), бо без неї я б туди не потрапив! І паралельно – відчуття гордості від того, що все зробив своїми руками і своїми силами. Хочеться, щоб Україна про це почула!

– Очікування/реальність: як ти собі уявляв чемпіонат і як він пройшов насправді? Чи виправдав надії?
– Я недооцінив чемпіонат. Це щось неймовірне! Я навіть подумати не міг, наскільки це високий рівень. Розгубленість – це перша емоція. Але важливий момент – вміти зібратись і гідно виступити. А потім можна і переживати. Результати виступу мені сподобались, але цього виявилось недостатньо для призового місця.

– Чи зустрів старих друзів? І, може, завів нові знайомства?
– Зустрів багато людей, з якими переписувався у соціальних мережах. Завів нові знайомства. Познайомився зі своїм кумиром і їв з ним піцу, після того навіть сфотографувались. Познайомився з чемпіонами, з новими суддями.

– Що чемпіонат дав тобі? Чи зможеш нові знання застосовувати у щоденній роботі?
– Чемпіонат дав дуже багато. Дав впевненість в тому, що я на вірному шляху в розвитку. Нові знайомства дозволили розширити знання і розуміння піци. Маю чимало нових рецептів, які хочу спробувати.

– Чи не тісно тобі буде у Чорткові після виступу на світовій арені?
– Думаю, що моє відношення до Чорткова і до людей не зміниться незалежно від того, де я буду колись. Я простий хлопець з великими мріями. А повага і любов до людей, які мене підтримували весь цей час збільшиться в рази! Дуже вдячний всім чортківчанам, які тримали за мене кулаки в цей важливий для мене момент!

– Чи варто Чорткову чекати на відкриття піцерії Віталія Колошиця?
– Не планую поки що відкриття власної справи, хоча таке бажання є. На це потрібні немалі кошти, яких в мене наразі немає. У піцерії Presto я себе дуже комфортно почуваю. Я підтримую Presto, а Presto підтримує мене.

– Влітку у Чорткові планують провести фестиваль піци…
– Так! І це буде круто! У мене є бажання зібрати у нашому місті найкращих піцайоло зі всієї України – познайомитись, подружитись, повправлятись у майстерності!

За матеріалами Чортківська містка рада