Головна Новини У Шумську потенційно хворий на Covid -19 священник продовжує зустрічі з вірянами

У Шумську потенційно хворий на Covid -19 священник продовжує зустрічі з вірянами

У Шумську, що на Тернопільщині, парох УПЦ МП Михайло Костюк повинен перебувати на самоізоляції, адже є контактною особою хворої на коронавірус людини. Натомість він продовжує службу у храмі та зустрічається з вірянами.

Про це розповів священник з місцевої громади ПЦУ протоієрей Микола Бабій в ефірі тернопільського телеканалу Т1.

Також проблема полягає ще й у тому, що Преображенська церква перебуває у спільному користуванні УПЦ МП та ПЦУ. Більшість богослужінь ми проводимо після Московського патріархату. Священник Костюк, який повинен бути ізольований через те, що є контактною особою з людьми, у яких підтверджено коронавірус, продовжує служити, зустрічається з людьми в храмі та поза ним. Наприклад, 17 квітня разом з парафіянами він готував храм до Великодня, – розповів Бабій.

На щастя, громада Тернопільської єпархії ПЦУ проводить службу без парафіян. Тобто після УПЦ МП у храмі служить один священник та керівник церковного хору. Але у ПЦУ стурбовані, що приміщення церкви не дезінфікують взагалі.

Священнослужителі зобов’язані дезінфікувати приміщення самостійно за допомогою звичайних антисептиків, які їм надали волонтери.

У перший день дезінфікували територію і вхід до храму. Був хлорний розчин, який міг пошкодити церковне майно і розпису старовинного храму. Обіцяли замінити хлор на спиртовий розчин, але до сих пір дезінфекцію не провели, – додав Бабій.

Зазначимо, що 15 березня стало відомо про те, що коронавірус виявили у трьох учасників церковного хору Преображенської церкви УПЦ МП. Повідомлялося, що нульовим пацієнтом, радше за все, була одна зі співробітниць районної лікарні, яка співає у цьому хорі.