Головна Новини У Тернополі затримали посадовця РДА

У Тернополі затримали посадовця РДА

В ході проведення процесуальних заходів було встановлено, що посадовець Тернопільської районної державної адміністрації вимагає від громадянина неправомірну вигоду за вирішення питання, що відноситься до його компетенції. Так, за затвердження будівельних паспортів забудови земельної ділянки та декларації про початок виконання будівельних робіт громадянин повинен був передати посадовцю 4200 доларів США «винагороди».

Сьогодні, 2 грудня, оперативники Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області та внутрішньої безпеки в Тернопільській області Нацполіції спільно з прокуратурою м. Тернопіль та обласним управлінням СБУ задокументували факт передачі та отримання частини неправомірної вигоди. У службовому кабінеті посадовця правоохоронці вилучили 1500 доларів США, які той отримав у якості хабара.

Наразі тривають першочергові слідчо-оперативні заходи. Вирішується питання про затримання фігуранта в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Дій посадової особи підпадають під ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 368 Кримінального кодексу України.