Головна Новини Тернополяни заборгували 109,2 млн “патріотичного” збору

Тернополяни заборгували 109,2 млн “патріотичного” збору

З початку року платники Тернопільської області забезпечили до бюджету 109,2 млн грн військового збору. Це становить 101,2% прогнозного показника. Порівняно з січнем-червнем минулого року сплата зросла на 22,5 млн гривень. Таким чином громадяни, які отримували легальні доходи, долучилися до  фінансової підтримки українського війська.

Нагадаємо, що військовим збором оподатковуються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри. Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов’язань у формі та спосіб, визначені статтею 176 Кодексу.

Ставка військового збору складає 1,5% вiд об’єкту оподаткування. Відзначимо, що військовий збір був введений в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії, яка виконує завдання у зоні проведення АТО.