Головна Новини Професор з Тернополя пропонує боротися з коронавірусом банками

Професор з Тернополя пропонує боротися з коронавірусом банками

Професор Олександр Ковальчук з Тернополя нагадує людям про трохи забуту в наш час практику “ставити банки” при простудних захворюваннях. Зокрема пропонує в профілактичному лікуванні коронавірусу застосовувати метод аутогемотерапіі та медичних банок.

“НОВІ МОЖЛИВОСТІ ЗАБУТОЇ МЕТОДИКИ в профілактичному лікуванні коронавірусу за допомогою аутогемотерапіі та медичних банок шляхом Ініціаціі природної імунноі реакціі:

Наш організм має складну систему клітинного імунітету, розташовану на рубежах контакту із зовнішнім середовищем, таких як шкіра, легені та кишківник. Хвороботворні мікроорганізми як бактеріі, віруси і грибки що проникають через цю межу зустрічають макрофаги, котрі поглинають віруси, вбивають іх всередині клітин, а далі найбільш специфічні частини вірусних білкових стінок виставляють на поверхні макрофагів (Антиген-презентуюча клітина). Плазматичні клітини відбирають ці білкові частки вірусів, поглинають іх, аналізують послідовність амінокислот у білку та починають наступну стадію імунної відповіді, доки антитіла не будуть ними синтезовані і вивільнені у кровообіг. Антитіла розносяться кров’ю по всьому тілу і де тільки зустрінуть вірус приєднуються до нього з наступним знищенням ворога. Ми хотіли б запропонувати Аутогемотерапію та медичні банки, як складову частину аутогемотерапіі, забутий але ефективний метод стимуляціі імунної системи людини (Вікіпедія). У доантибіотикову еру автогемотерапію широко застосовували у Західній Європі, а медичні банки, як частину аутогемотерапії, використовували у Східній Європі та Китаї як ефективний метод лікування інфекційних захворювань (пневмонія, грип, коклюш та хірургічні інфекції) (Вікіпедія).

Автогемотерапію застосовували як фізіологічно доведений метод лікування в лікарнях. А медичні банки використовували як лікарі, так і народні цілителі. За даними Вікіпедії, аутологічна внутрішньом’язова ін’єкція крові збільшує загальну кількість макрофагів в організмі з 5% до 22%. Аутогемотерапія полягає заборі венозної крові 10 мл у пацієнта та наступній ін’єкції цієї крові внутрішньом’язево(старий метод) або внутрішньошкірно (новий метод) (Zhongguo, J, 2018), розділеної на 10 – 20 внутрішкірних ін’єкцій. Застосування медичних банок полягає у прикладанні місцевого вакууму до шкіри (банки) та створенні штучного внутрішкірного та підшкірного синця з венозноі крові (із капілярів що луснули) та середньою кількістю внутрішньошкірної гематоми від 3 до 5 мл крові на одну банку. Коли аутогемотерапія або медичні банки застосовуються в стадії віреміі, віруси, які присутні в крові, поглинаються макрофагами та ініціюють старт ланцюга імунноі відповіді (клітини макрофагів-плазматичні клітини-клони-антитіла) з наступним абортивним одужанням або дуже легким протіканням захворювання.

У випадку коронавірусу, коли сьогодні немає вакцин, та ефективних антивірусних ліків можливість посилення імунної відповіді є критично важливою для пацієнтів та працівників, які надають медичну допомогу. Ми пропонуємо аутогемотерапію і особливо медичні банки, як простий у використанні метод, як для профілактики, так і для лікування коронавірусної інфекції на ранній, неускладненій стадії захворювання. Наша головна турбота – це профілактика. Добре відомо, що COVID 19 або інший тип коронавірусу має тривалий безсимптомний період життя в організмі людини, і це залежить від кількості вірусних тіл у циркулюючій крові. Коли ми почнемо регулярно ставити медичні банки здоровій особі ( мінімум 4 банки кожних 3 дні), і ця людина заразиться в певний момент часу, кількість макрофагів у його тканинах уже буде вже в чотири рази вища (Вікіпедія) і готова до боротьби коли настане віремія. Наступна посилена імунна відповідь на мінімальну кількість вірусних частинок в крові може зумовити своєчасне накопичення специфічних антитіл для боротьби з хворобою з мінімальними ускладненнями, легким перебігом захворювання та швидким одужанням. Крім того, час можливого поширення інфекції різко скоротиться, що може бути важливою складовою зміни епідеміологічного алгоритму захворювання.

Попри це, слідування вимогам карантину і порадам лікарів є надзвичайно важливим у запобіганні хвороби і лікуванні, коли ви захворіли. Хочу наголосити що медичні банки в попередженні коронавірусноі інфекціі є додатковою до існуючих, не провіреною а лише теоретично обгрунтованою спробою профілактики. Тож, дорогі земляки, дотримуйтесь карантину і виконуйте поради лікірів в першу чергу. Наостанок, хочу зауважити, що можуть застосовуватись як скляні так і гумові банки, а для застосування останніх не потрібно іншоі особи (важливо в час карантину)і буд-які опіки при іх застосуванні виключені.
Але слід пам`ятити, що банки порушуючи кровообіг у шкірі та підшкірній клітковині, можуть призвести до незворотного пошкодження судин та спровокувати виникнення кровотеч. Тому їх не можна застосовувати при схильності до кровотеч, у ситуаціях, коли людина отримує препарати, що знижують згортання крові (наприклад, кетанов, аспірин), а також при будь-яких шкірних, алергічних або інфекційних хворобах і категорично не рекомендують дітям дошкільного віку.
«Ставмо чотири банки що три дні і будьмо здорові»,- напівжартома рекомендує кандидат медичних наук Андрій Хлопась” – пише Олександр Ковальчук.