Головна Новини Покарали та не дуже: у Тернополі судили лікаря та поліціянта, яких...

Покарали та не дуже: у Тернополі судили лікаря та поліціянта, яких звинуватили у хабарництві

У червні цього року резонансним стало затримання  заступника директора – головного лікаря з оперативної роботи, медицини катастроф та цивільного захисту населення Тернопільського ЦЕМД та МК. Посадовця у білому халаті затримали на хабарі у сумі тисяча доларів. Стільки заплатила йому тернополянка за працевлаштування медсестрою. Упійманий на гарячому ескулап стрімголов втікав від правоохоронців на своїй автівці, аж поки не врізався у стовп, пише Свобода.

Цікаво, що на суді обвинувачений повністю визнав свою провину – розповів, як водив претендентку до головного лікаря на співбесіду, у відділ кадрів – за переліком необхідних для працевлаштування документів, а потім на шматку паперу вивів суму з трьома нулями.

На досудовому слідстві медичному посадовцю інкримінували одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. Лікарю призначили штраф у максимальному розмірі – 25500 гривень.

За такою ж статтею Кримінального кодексу судили у вересні  і старшого лейтенанта поліції, якого теж упіймали на хабарі, щоправда, трохи скромнішому –  у сумі 8000 гривень. Поліціянт вирішив заробити на підозрюваному у побитті людини та крадіжці мобільного телефону. Дізнавшись, що матеріали про це кримінальне правопорушення надійшли до старшого оперуповноваженого сектору розкриття злочинів проти особи відділу кримінальної поліції Тернопільського відділу поліції, з яким «старлей» був у товариських стосунках, тут же виник злочинний план. Поліціянт зателефонував до підозрюваного і повідомив: за 8 тисяч гривень справу закриють. Власне, під час отримання цієї суми його і затримали. Ця подія сталася наприкінці серпня цього року.

Поліцейський (тепер уже колишній) уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, якою було узгоджено і покарання – штраф у сумі 25500 гривень. Щоправда, Тернопільський міськрайонний суд, окрім накладення штрафу, позбавив засудженого права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, у тому числі в правоохоронних органах, строком на три роки.

Ольга КУШНЕРИК