Головна Новини Небезпечна кладка через річку на Тернопільщині, про яку говорила вся Україна, відремонтована

Небезпечна кладка через річку на Тернопільщині, про яку говорила вся Україна, відремонтована

Місяць тому Чортків.city розповідав про ситуацію, що мала місце у найвіддаленішому селі Чортківського району – Зеленій, де під час буревію стара верба обірвала кладку через Збруч, яка для сільчан має стратегічне значення, пише Чортків Сіті

 Фото Максима Огородника

«Дорога життя» – саме так іменують її зеленяни. На протилежному березі річки – у хмельницькій Зеленій знаходиться магазин. Звідти приїздять до переправи забирати у людей молоко на переробку. Та найбільшу прикрість мала від цього 12-річна дівчинка – Валя Курчаба, котра щодня ходить до школи у Шидлівці в сусідню область з небезпекою зірватися зі зламаної кладки у глибоку річку.

 Фото Максима Огородника

Навіть не думали, що дана публікація викличе значний суспільний резонанс. Маленьке село, мабуть, відколи воно не бачило стільки журналістів. Сюжети знімали провідні телеканали «1+1», «Україна», публікували чи не всі обласні газети, львівська «Експрес», днями приїхалала знімальна група з ІСТV, але дещо спізналися: кладку уже поремонтовано.

Як повідав нашим журналістам Коцюбинчицький сільський голова Андрій Слободян (до Коцюбинчицької сільради належить Зелена),за кілька днів після появи нашої публікації він мав розмову із першим заступником голови Чортківської райдержадміністрації Іваном Заболотним. Останній зв’язався із аграрієм Дмитром Слободяном, котрий тут орендує паї.

Той приїхав на місце, вивчив ситуацію. Наступного дня пригнав трактора з маніту, прислав працівників господарства. За допомогою техніки натягнули кладку і надійно закріпили троси в землі. Активно допомагали в цьому й самі сільчани, більшість з яких пенсіонери. Підприємець також виділив будматеріали, щоб поновити вихід на кладку. Тож війт просив подякувати виконуючому обов’язки керівника району Іванові Заболотному та добродію Дмитру Слободяну у вирішенні проблематичної ситуації.

Зі свого боку і нам приємно, що в якійсь мірі долучилися до цього, засвітивши проблему. Інтернет – велика сила!