Головна Новини В медзакладі на Тернопільщині медики нарахували собі премій на 200 тисяч гривень

В медзакладі на Тернопільщині медики нарахували собі премій на 200 тисяч гривень

Розпочато кримінальне провадження стосовно службових осіб закладу охорони здоров’я, за фактом розтрати ними понад 200 тис. грн.

За результатами проведеної перевірки дотримання бюджетного законодавства в установах Державної кримінально-виконавчої служби виявлено, що службові особи філії державної установи «Центр охорони здоров’я ДКВС України» в Тернопільській області допустили розтрату бюджетних коштів у сумі понад 200 тис. грн.

Зокрема, лікарю філії понад 1 рік нараховувалась та виплачувалась заробітна плата і премії з коштів державного бюджету. Встановлено, що медичний працівник впродовж цього часу фактично не виконувала свої функціональні обов’язки, повідомляє пресслужба прокуратури Тернопільської області.

Прокуратурою Тернопільської області внесено відомості до ЄРДР за фактом розтрати грошових коштів з попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 191 КК України. (Розтрата майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.