Головна Новини Біжать на двір, щоб погрітися: на Зборівщині діти повернулися у сирі, холодні...

Біжать на двір, щоб погрітися: на Зборівщині діти повернулися у сирі, холодні школи

Епідеміологи кажуть, що в області значно зменшилась кількість хворих на “ковід”, зокрема менше хворіють учні та педагоги. Тому, здебільшого, учні старших та середніх класів, що були на дистанційному навчанні, повернулися за шкільні парти. Та радість від довгоочікуваної зустрічі з однокласниками та вчителями зникла, коли діти зрозуміли, що навчатимуться в холодних сирих приміщеннях. Адже більше місяця в школі не було опалення, а зараз опалювальний сезон закінчився. Про такий кричущий випадок написала у ФБ жителька Зборівщини Оля Матвіїшин.

“Сьогодні, після дистанційного навчання, діти вийшли на навчання в холодні, не опалювальні приміщення!Школа не опалювалася місяць.В приміщенні холодно та сиро.Вчителі змушені сидіти закутані, а що говорити про дітей?На верхніх поверхах в найтепліших класах +11.Це значно нижче норми.

Вчителів повідомили, що “опалення включати не будуть” тому, що “завершився опалювальний сезон”…Але ж мали змогу зекономити..Практично цілий рік діти були на дистанційному навчанні..Прохання до керівництва громади прокоментувати, чи буде відновлено опалення в навчальних закладах”, – написала пані Оля Матвіїшин.