Головна Новини Байковецьку громаду відвідав всесвітньо відомий професор (Фото)

Байковецьку громаду відвідав всесвітньо відомий професор (Фото)

9 жовтня 2018 року у Байковецьку сільську раду завітав почесний гість професор, японський експерт з питань менеджменту Шіджі Шиба.

Відповідно до програми перебування на Тернопільщині, за участю професора Шіджі Шиби відбувся круглий стіл щодо набуття управлінських навиків для підприємців та держслужбовців. Також в рамках візиту він оглянув підприємства громади СЕ Бортнеце – Україна, ТзОВ Мост – Україна та кінний клуб Baykov, пише bsr1653.gov.ua

  

  

Як відомо, Шіджі Шиба започаткував та впровадив низку проектів в різних країнах світу, допомагаючи трансформувати як окремо визначені сфери (США), так і цілі національних систем (Угорщина, Індія). Показники, яких було досягнуто завдяки участі у програмах Шиби, є вражаючими. Наприклад, в рамках його роботи в Індії впродовж 2006 – 2015 років підготовлено близько 800 представників малого, середнього і великого бізнесу, а щонайменше 250 компаній кардинально змінили свою бізнесову конкурентноспроможність.

Біографічна довідка

В даний час Шіджі Шиба є заслуженим професором університету Цукуби, Японія, і заслуженим почесним професором Індійського технологічного інституту Канпур. З 1990 по 2004 рік він був запрошеним професором Школи Менеджменту Слоуна, МІТ.

Він також був головним радником програми Уізіопагу Ьеасіегз йог МапиІасІигіп§ (УЬРМ), яка є національною програмою між Індією та Японією. Це перша в світі інноваційна програма трансформації управління, яка впроваджується у співпраці з Японським агентством міжнародного співробітництва та Індійським урядом. Ця інноваційна програма транслювалася на С№4 (у 2007 році) та ИНК (у 2009 та 2013 роках). В даний час він є головним радником індійської програми Переможців Суспільного Виробництва (С8М) з 2013 року.

Шодзі Шиба, міжнародний експерт у сфері Т(ДМ (Тотального Якісного Управління) та “Проривного менеджменту”, на прохання міністра промисловості Угорщини він допомагав у впровадженні принципів Т(ДМ в угорській промисловості. На визнання його зусиль угорським урядом у 1989 році була заснована загально угорська премія його імені ПА8А-8ШВА, якій у 2019 році виповниться 30 років.

За свою 20-рітну підтримку в країні, в листопаді 2006 року Президент Угорської Республіки надав йому “Великий Хресний Орден за Заслуги” Угорської Республіки “, це найвища нагорода, яку можуть отримати іноземці в Угорщині.

Від Прем’єр-Міністра Індії в 2012 році він отримав високу національну премію “Падма Шрі” за його внесок у трансформацію індустріального сектора виробництва, для підвищення конкурентоспроможності.

В 2011 році йому було вручено “Орден Священного Скарбу та Золотого Променю з Нашийною Стрічкою” імператором Японії за розвиток японсько-індійських відносин.