Головна Новини Збаразька Свобода хоче звільнити голову райради

Збаразька Свобода хоче звільнити голову райради

Збараж

ЗбаражСьогоднішня сьома сесія шостого скликання Збаразької районної ради скликана через п’ять місяців після попередньої, яка відбулась 6 липня 2011 року.
І хоча п. 5 ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачає, що сесія скликається один раз в квартал, нескликання сесії протягом такого тривалого періоду фактично свідчить про неналежне виконання обов’язків головою Збаразької районної ради Розвадовською Н.І. Тим більше, що питань для розгляду районною радою є більш, ніж достатньо.
Протягом 2011 року ми не заслухали жодного звіту про виконання районних цільових програм, які були затверджені радою, а їх є біля трьох десятків; не заслуховували інформацій прокурора району, начальника районного відділу внутрішніх справ про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку; не було розгляду виконання бюджету за 9 місяців, що дало б змогу передбачати чи вносити відповідні зміни в районний бюджет і більш ефективно впливати на виконання запланованих заходів; не розглядались протягом п’яти місяців питання про затвердження грошової оцінки земельних ділянок для надання в оренду, що призвело до недопоступлення коштів в бюджет і необхідності виділення дотацій окремим сільським бюджетам; не розглядалось радою і питання реконструкції Стадіону – об’єкта районної комунальної власності.
Внаслідок нескликання сесії головою районної ради Розвадовською Н.І. введена практика призначення виконуючих обов’язки на вакантні посади керівників підприємств районної комунальної власності ( Збаразьке районне бюро технічної інвентаризації, редакція газети «Народне слово»).
В період між сесіями практично бездіяли і постійні комісії ради, не заслуховувались їх звіти, не звітувала про свою роботу голова та заступник голови районної ради. Робота ради за весь попередній період належно не висвітлювалась, немає публічного доступу до документів, прийнятих радою. Така організація роботи районної ради свідчить про ігнорування її керівництвом законодавчо закріплених принципів місцевого самоврядування: народовладдя, законність, гласність, колегіальність, підзвітність та відповідальність перед територіальними громадами органів та посадових осіб.
У зв’язку з цим депутатська фракція районної ради ВО «Свобода» заявляє, що при продовженні таких методів організації роботи ради ми будемо ініціювати розгляд на сесії питання про дострокове припинення повноважень голови районної ради Розвадовської Надії Іванівни.