Головна Новини Загинув під час штурму: 23-річному Ігорю Штонику просять присвоїти звання Героя України

Загинув під час штурму: 23-річному Ігорю Штонику просять присвоїти звання Героя України

23-річному бійцю з Тернопільщини Ігорю Штонику просять посмертно присвоїти звання Героя України. Відповідну петицію на сайті президента зареєстрував його брат Любомир. До закінчення збору підписів залишилося 59 днів. Наразі петиція зібрала майже 17 тисяч голосів із 25 тисяч необхідних.

Ігор Штоник родом із села Новоставці Трибухівської громади Чортківського району. У 2020 році він закінчив строкову службу. Коли почалася повномасштабна війна, добровольцем вступив до лав тероборони, в складі якої згодом врушив на фронт. Служив у стрілецькому взводі. Разом із побратимами звільняв населені пункти Донецької області.

Загинув боєць 12 вересня 2022 року під час зачистки села Спірне Донецької області внаслідок ворожого артилерійського вогню. Поховали Ігоря в рідному селі.

Прощання з Ігорем Штоником у його рідному селі Новоставці

Прощання з Ігорем Штоником у його рідному селі Новоставці. Фото: Трибухівська громада

“Ігор Миколайович з честю та гідністю виконав свій обов’язок громадянина України щодо захисту своєї держави. До останнього подиху залишився вірним своїм побратимам, своєму народу та своїй Батьківщині. Добрим словом про мужнього Ігоря згадують усі, хто його знав, зокрема побратими, які чисельно приїхали на похорон, не зважаючи на те, що дехто був пораненим. Ігор Штоник — справжній Герой, який заслуговує найвищої державної нагороди”, — йдеться в тексті петиції.

В Ігоря залишилися батьки, два брати та дівчина.

Джерело