Головна Новини За цей рік створено 5 прийомних сімей в Тернопільській області

За цей рік створено 5 прийомних сімей в Тернопільській області

сімя

сімяТернопільський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі Лановецького району провів семінар-нараду для директорів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з питань створення та функціонування прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу.

Директор обласного ЦСССДМ Богдан Рокочий у своєму виступі зазначив, що за 1 квартал 2012 року до центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, з метою створення прийомних сімей чи дитячих будинків сімейного типу, звернулось 6 осіб та 22 сім’ї.

Станом на 28 квітня 2012 року під соціальним супроводом центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебуває 96 прийомних сімей (132 дитини) та 10 дитячих будинків сімейного типу (66 дітей).

У 2012 році по одній  прийомній сім’ї створили у Гусятинському, Збаразькому, Козівському, Підволочиському, Шумському районах.

Учасники семінару відвідали дитячий будинок сімейного типу родини Нестерюків, в якій виховуються  7 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.