Головна Новини З ночі на дорогах Тернопільщини працює 30 спецмашин

З ночі на дорогах Тернопільщини працює 30 спецмашин

Боротьба з наслідками негоди на дорогах Тернопільщини триває. Дорожники уже використали 267 тонн суміші піску та солі. Проїзд дорогами забезпечено, покриття деяких доріг місцями засніжене.

В межах підлеглих районів, спільно з органами місцевого самоврядування, в області сформовані виробничі підрозділи, які укомплектовані необхідною снігоприбиральною, посипальною, навантажувальною технікою, автомобілями для патрулювання доріг із залученням на договірних умовах техніки місцевих комунальних, аграрних та промислових підприємств.

По кожному району створено графік черговості механічної посипки небезпечних ділянок доріг, ділянок з обмеженою видимістю, крутими ухилами, кривими малого радіуса, перехресть, штучних споруд та в населених пунктах у місцях зупинок громадського транспорту. Заготовлено протиожеледні матеріали (технічна сіль, пісок) в розрахунку не менше 60% від загальної потреби станом на 01.11.2023 року. Створено десятиденний запас паливно – мастильних матеріалів.

Зокрема, по кожній дорозі визначено небезпечні ділянки з крутими ухилами для ручної посипки протиожеледними матеріалами.

Уся техніка, яка буде залучена на посипці і очищенні доріг, обладнана спеціальними

пристроями для автоматичного визначення їх місцезнаходження і маршруту проходження, повідомили на сторінці Тернопільської ОВА.