Головна Новини Вісім з половиною мільйонів центральна влада боргує бюджетникам “бунтівної” Тернопільщини

Вісім з половиною мільйонів центральна влада боргує бюджетникам “бунтівної” Тернопільщини

budzetГоловним управлінням Державної казначейської служби в Тернопільській області не проплачуються платіжні доручення Виконавчої дирекції Тернопільського обласного управління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Про це повідомив народний депутат України від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Володимир Бойко.

Народний обранець отримав офіційну інформацію про те, що у зв’язку із невиконанням Головним управлінням Державної казначейської служби в Тернопільській області платіжних доручень Фонду. Через це утворилась заборгованість в сумі 8 552 889,44 грн.

За словами депутата, найбільше боргують лікарняні виплати. Це 6 188 206, 18 гривень. Ще 2 353 683,26 гривень не виплачено жінкам допомоги по вагітності і пологах. Також 11 000 гривень заборгованості з виплат допомоги на поховання.

– Я ще раз наголошую, всі соціальні виплати повинні негайно бути проплаченими, – заявив нардеп. – А влада, яка не здатна забезпечити нормальну бюджетну політику, повинна піти у забуття.

Володимир Бойко направив депутатське звернення голові Держказначейства С.І. Харченку з вимогою негайно забезпечити проплату соціальних виплат жителям Тернопільської області.

Нагадаємо, що 28 день, мешканці Тернопільщини протестують.

20131211_11454301