Головна Новини Військового з Тернопільщини обрали до Ради родин загиблих при Мінветеранів

Військового з Тернопільщини обрали до Ради родин загиблих при Мінветеранів

Віталій Лабуткін став представником Ради родин загиблих при Міністерстві ветеранів України від Тернопільщини. Він — батько загиблого військового кореспондента Дмитра Лабуткіна. Рішення про призначення прийняли на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при обласній військовій адміністрації, повідомляє Суспільне

“Це дуже відповідальна робота. Ще однією причиною, чому вирішив стати представником, є те, що маю чималий досвід. Адже син загинув у 2015 році. Робота полягає в допомозі тим родинам загиблих, які зараз у нас є на теренах Тернопільщини. Просувати на рівні Міністерства їхні прохання, пропозиції. Я хочу родини загиблих об’єднати довкола себе, згуртувати, щоб вони знали, що ми будемо разом в цьому, — каже Віталій Лабуткін.

Представник Ради родин загиблих при Міністерстві ветеранів України

Віталій Лабуткін. Фото: Тернопільська ОВА

Раду родин загиблих при Міністерстві ветеранів створили у 2019 році, як постійно діючий консультативно-дорадчий і колегіальний орган. Зробили це для розв’язання проблемних питань членів сімей загиблих ветеранів війни, захисників і Захисниць України, а також сприяння у формуванні та реалізації державної політики у сфері соцзахисту цієї категорії осіб. В листопаді цього року затвердили нову редакцію Положення про Раду родин загиблих.

Що відомо про Віталія Лабуткіна

Віталій Лабуткін — кадровий військовий, батько загиблого у 2015 військового кореспондента з Кременця, капітана 3-го рангу ВМС ЗСУ, заступника редактора Телерадіокомпанії Міноборони України “Бриз” Дмитра Лабуткіна.