Головна Новини Відбулося чергове засідання у справі звільнення Михайла Головка з посади голови облради

Відбулося чергове засідання у справі звільнення Михайла Головка з посади голови облради

У Тернопільському окружному адміністративному суді відбулося чергове слухання за позовом Михайла Головка щодо звільнення його з посади голови Тернопільської обласної ради. Засідання вела суддя Оксана Мартиць, повідомляє Суспільне

Самого Михайла Головка на суді не було. Він поїхав до Києва, де Вищий апеляційний суд мав розглянути питання подальшого перебування його під домашнім арештом.

Під час засідання у Тернопільському окружному суді представниця інтересів обласної ради Оксана Михальчук заявила, що хоче запросити до суду свідків у справі про відсторонення від займаної посади Михайла Головка. А це 5 депутатів — представників різних фракцій Тернопільської обласної ради, які голосували за дострокове припинення повноважень голови облради Михайла Головка.

“Для того, щоб справу розглянути всебічно, об’єктивно, необхідно, як на мене, щоб було більше доказів і оцінок тим обставинам справи, які є. Тому ми подали клопотання викликати як свідків депутатів Тернопільської обласної ради, які фактично ініціювали проведення сесії і прийняли рішення про дострокове припинення повноважень голови Тернопільської облради”, — говорить представниця Тернопільської обласної ради Оксана Михальчук.

представниця Тернопільської обласної ради Оксана Михальчук

Оксана Михальчук. Фото: Суспільне Тернопіль

Адвокат Михайла Головка Руслан Гуцол висловився проти задоволення цього клопотання.

“Ми вважаємо, що заслуховування свідків у такому випадку є зайвим. Свідки є депутатами, які брали безпосередню участь у голосуванні, у цих діях, які ми вважаємо незаконними. Звичайно, що свідки такі можуть бути упереджені. У нас нема потреби слухання свідків, бо в нас немає спірних фактичних обставин справи. Свідчення свідків сторона позивача буде оцінювати як такі, що не можуть бути покладені в основу через їх упередженість і це, знову ж таки, штучно призведе до відтермінування прийняття рішення у цій справі”.

Адвокат Михайла Головка Руслан Гуцол

Руслан Гуцол. Фото: Суспільне Тернопіль

Заслухавши аргументи сторін, суддя Оксана Мартиць задовольнила клопотання про допит свідків, тоді запропонувала перейти до розгляду справи по суті, однак адвокат Михайла Головка просив надати додатковий час для ознайомлення з матеріалами провадження. Засідання перенесли на 12 лютого.

Михайла Головка звільнили з посади голови Тернопільської обласної ради під час сесії, яка відбулася 26 жовтня. Це рішення депутати підтримали одноголосно. Розгляд же апеляції Михайла Головка щодо його запобіжного заходу в справі ймовірного отримання хабаря судді Апеляційної палати Верховного суду відклали. На яку дату – поки невідомо, розповів телефоном ексголова обласної ради.