Головна Новини Верховний суд готовий розглянути скаргу на вирок ексголові Козівського райсуду

Верховний суд готовий розглянути скаргу на вирок ексголові Козівського райсуду

Верховний суд призначив на 11 лютого 2025 року засідання з розгляду по суті скарги на вирок, яким до 6 і 5 років колонії відповідно засудили колишнього голову Козівського районного суду Тернопільської області Михайла Кренцеля та адвокатку Наталію Лісну.

Таке рішення 16 жовтня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Вищий антикорупційний суд визнав винними ексголову Козівського райсуду Тернопільської області Кренцеля і адвокатку Лісну у хабарництві. Їм призначили 6 і 5 років позбавлення волі відповідно. Апеляційна палата ВАКС вирок підтвердила, але зменшила покарання для Кренцеля до 5 років. Сторона захисту подали касаційні скарги.

«Закінчити підготовку і призначити касаційний розгляд кримінального провадження за касаційними скаргами засудженого (Кренцеля – ред.) на вирок ВАКС від 2 вересня 2021 року та ухвалу АП ВАКС від 16 травня 2024 року щодо нього, засудженої (Лісної – ред.) на ухвалу АП ВАКС від 16 травня 2024 року щодо неї, захисника в інтересах засудженого (Кренцеля – ред.) на ухвалу АП ВАКС від 16 травня 2024 року у приміщенні Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду на 10:00 11 лютого 2025 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, 16 лютого 2016 року НАБУ затримало Кренцеля і Лісну час отримання неправомірної вигоди у розмірі понад 54 тисячі гривень. За версією слідства, суддя вимагав та отримав через адвоката гроші за ухвалення рішення про відмову у задоволенні клопотання про скасування іспитово-випробувального терміну відносно заявника.

25 квітня 2016 року цю справу скерували до суду. Вже потім двічі змінювалися суди, які мали розглядати обвинувачення. В результаті 24 вересня 2019 року матеріали справи надійшли до ВАКС.