Головна Новини В Тернополі шквал репресій проти активістів Майдану

В Тернополі шквал репресій проти активістів Майдану

represiyiВчора тернопільським активістам Майдану, масово вручали повістки до міліції на допити, при цьому не повідомляючи про яку справу йдеться.

«Щойно до мене додому приходив міліціонер і вручив повістки, 3(три) штуки! Поцікавився в нього, по якій справі викликають, каже: “Чесно не знаю…” Телефоную за вказаним на повістці про виклик номером, питаю старшого слідчого СУ О.В.Дубчака. Сказали, що його немає на місці, але люб’язно погодилися дати пояснення з приводу виклику.
Отож, мене викликають для участі у проведенні слідчих дій у кримінальному провадженні № 12014210000000009 в якості свідка. Це пов’язано із подіями 24 січня 2014 року, коли мешканці Тернопільщини намагалися увійти в приміщення Тернопільської обласної ради, а працівники міліції їм в цьому перешкоджали. Хоча провадження, власне, не проти правоохоронців, а проти людей!!!
Подивлюся на тон і характер слідчого зі мною. Бо щось здається мені, що вони будуть діяти не в правовому полі. Ну і ще одне дивує, чому викликають на три дні? Невже я такий цінний “свідок”, що три дні викликати? Побачу» – повідомив в соціальній мережі Микола Сивирин. 

Як повідомив голова молодіжного крила Тернопільської міської організації партії “УДАР” Дмитро Андрієшин, вчора ввечері до нього додому приходив слідчий, аби вручити повістку на допит. Втім Дмитро був відсутній вдома, а батьки відмовилися брати повістку. Свій візит слідчий не пояснив.

Також, вчора, 11 лютого представники міліції вручили три «запрошення» на допит заступникові голови Тернопільської міської партійної організації ВО «Батьківщина», члену міського штабу національного спротиву Віктору Мартинюку.

«В повістках не вказано ні по якій справі мене кличуть, для чого, в чому обвинувачують. Вказано лишеномер справи, дати коли і куди потрібно з‘явитися. Доречі, не зрозуміло чому допит буде відбуватися наприкінці робочого дня завтра і післязавтра, а також у вихідний ще й святковий день– всуботу», – розповів В. Мартинюк.

Нагадаємо, що в цей період діє закон про «амінстію» учасників подій Євромайдану, однією з умов якої є звільнення адмінбудівель від повстанців, в обмін на пом’якшення покарань.

Також нагадаємо, що активістам Гусятинського Автомайдану також влаштували “терор” првоохоронці, а керівника Правого сектра в Тернопільській області подали у розшук.