Головна Новини В Тернополі на дві заКОДовані політсили стало більше

В Тернополі на дві заКОДовані політсили стало більше

Обласні осередки політичних партій УРП та УП увійшли до складу Тернопільського обласного КОД.
1 березня очільники обласних організацій Української республіканської партії та Української партії підписали спільну угоду про співпрацю з іншими опозиційними партіями в рамках КОД. Голова обласного осередку УП Євген Філь наголосив на необхідності об’єднання усіх національно-патріотичних сил напередодні виборів до Верховної Ради.

«Україна стоїть на порозі чергового серйозного випробовування. Головною метою, яка стоїть перед проукраїнськими політичними силами, є повна координація та консолідація дій. Комітет опору диктатурі є реальним майданчиком для такої співпраці і саме на основі КОД повинен бути сформований єдиний список опозиції на майбутніх парламентських виборах, до якого, окрім партій, повинні увійти і авторитетні громадські організації», – відзначив Філь.

Як заявив депутат Тернопільської обласної ради, координатор обласного КОД Степан Барна, Комітет опору диктатурі на Тернопільщині співпрацює з активістами УП та УРП у захисті української історії, мови, святинь. Однак, за його словами, саме сьогодні відбулося формальне закріплення такої співпраці.
Голова обласного осередку УРП Тарас Вашків нагадав про те, що УРП нещодавно увійшла до КОД всеукраїнського рівня. Відтак, вступ обласного осередку УРП до обласного КОД – це рішення, яке було прийнято Радою партії. Таке об’єднання, на думку Вашківа, є необхідним у боротьбі проти нинішнього окупаційного режиму.
До складу обласного КОД входить 11 політичних партій. За словами учасників зібрання, найближчим часом їх кількість зросте.

Джерело: За Збручем