Головна Новини В селі на Тернопільщині люди виступають проти демонтажу радянського пам’ятника

В селі на Тернопільщині люди виступають проти демонтажу радянського пам’ятника

У Завалівському старостинському окрузі вчора, 23 лютого, було проведено консультації з громадськістю з розгляду питання демонтажу монументу радянської доби та його пристосування, пишуть Тернополяни.

Йдеться зокрема про об’єкт культурної спадщини “Пам’ятник односельчанам, які загинули на фронтах Великої Вітчизняної війни та від рук українських буржуазних націоналістів”.

Обговорення питання з громадськістю було проведено відповідно до розпорядження міського голови від 14 лютого 2024 року № 25-од.

Жителі Завалівського старостинського округу,  які прийшли на обговорення,  висловили бажання залишити радянську пам’ятку.

Варто зазначити, що за нормами Закону України від 21 березня 2023 року №3005-ІХ “Про засудження пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонії”, до 27 квітня процес з очищення символічного простору від імперської та комуністичної символіки має завершитися.

«За результатами консультації  прийнято рішення продовжити розгляд цього питання шляхом зібрання підписів громадян. Остаточне рішення буде прийнято на черговій сесії міськради із врахуванням думки громадськості», – кажуть у Підгаєцькій міській раді.