Головна Новини В села Гусятинського району прийшов безкоштовний Інтернет

В села Гусятинського району прийшов безкоштовний Інтернет

інтернет18 та 20 лютого 2013 р. у Гусятинській центральній районній бібліотеці, Товстенській сільській бібліотеці-філії, Личковецькій сільській бібліотеці-філії, Гусятинській центральній районній бібліотеці, Копичинецькій міській бібліотеці-філії для дітей, Копичинецькій міській бібліотеці-філії для дорослих відбудуться урочисті церемонії з нагоди відкриття пунктів публічного доступу до інтернету та початку надання нових послуг. Відтепер мешканці смт. Гусятин, м. Копичинці, сіл Личківці та Товсте Гусятинського району відкриються безкоштовні компютерні класи за програмою Бібломіст.

зможуть безкоштовно пройти курси комп’ютерної грамотності, надсилати і отримувати електронну пошту, спілкуватися у програмі «Skype», користуватися веб-ресурсами для пошуку роботи, покупки товарів, організації відпочинку, мати доступ до інформації органів влади і соціальних служб тощо. У ході урочистостей буде продемонстровано на практиці, як телефонувати рідним та близьким за допомогою «Skype», в інші міста та за кордон, надсилати повідомлення електронною поштою, замовляти квитки на автобус та потяг, здійснювати пошук інформації в мережі.

Під час заходів відбудуться виступи заступника голови Гусятинської РДА з гуманітарних питань Сагайдака Р.Є., в.о. начальника відділу культури Гусятинської РДА Фаберської М.М., сільського голови с. Товсте Білянського В.Т., регіонального представника програми «Бібліоміст» Ростоцької М.Є.

Церемонії відкриття відбудуться 18 лютого о 13:30 у Товстенській сільській бібліотеці-філії (вул. Боднарівка, 2); о 15:00 – у Личковецькій сільській бібліотеці-філії (вул. Замістя, 3); 20 лютого о 12:30‑ у Гусятинській центральній районній бібліотеці (вул. Суходільська, 4); о 14:00 – у Копичинецькій міській бібліотеці-філії для дітей (вул. Шевченка, 7); о 15:00 – у Копичинецькій міській бібліотеці-філії для дорослих (вул. Чортківська, 9).

Бібліотеки отримали комплекти комп’ютерного обладнання і підключилися до всесвітньої мережі в результаті перемоги у конкурсі програми «Бібліоміст». Вони приєдналися до понад тисячі сучасних бібліотек, які вже надають послуги і реалізовують проекти розвитку місцевих громад на основі інформаційних технологій.