Головна Новини В основі нашої військової підготовки тактика УПА і віра тільки у перемогу

В основі нашої військової підготовки тактика УПА і віра тільки у перемогу

5286_g_6_img_0003У зв’язку з подіями на сході України та рішенням керівників держави посилити військову підготовку, а також відповідно до Указу Президента України «Про відновлення у школах початкової військової підготовки», на базі військово-патріотичного клубу «Патріот» ТНПУ ім.В.Гнатюка відбувся військово-патріотичний захід «Захисти свій дім». Організаторами стали керівники програми вишколу з однойменною назвою, який розташований у селі Підгороднє Тернопільської області. Військові інструктори програми вишколу «Захисти свій дім» провели детальний інструктаж поводження зі зброєю, зокрема з автоматом Калашникова.
«Ми у Підгородньому, що під Тернополем, зібрали команду добровольців військових та лікарів, які готують охочих до участі в бойових діях на сході України. Фактично, ми готуємо людей для створення партизанських загонів на випадок війни, вчимо з рук військової справи тих, хто хоче брати участь у бойових діях», — розповідає спецпризначинець, учасник бойових дій у Чечні, співорганізатор програми вишколу Микола Більчук.

У заході взяли участь військові медики, які провели практичні заняття з надання невідкладної домедичної допомогти пораненим під час воєнних дій.

«Після Революції Гідності, подій Майдану, ми зрозуміли, що нам, молоді, не вистачає знань, які мають військові. Але ж захищати свою країну треба. Тому завдяки таким вишколам ми отримуємо відповідні знання і підготовку. Особисто я намагаюся не пропускати жодного тренування, — каже Ілля Семенець,  студент ІІ курсу історичного факультету, член військово-патріотичного клубу «Патріот».

 Студентам – майбутнім вчителям – доведеться викладати в школах курс «Основи допризовної підготовки». А вже сьогодні хлопці готові долучитися до воєнних дій і захищати країну від ворогів. Вони кажуть, що озброєні не тільки знаннями теорії, а й мають відповідну практичну підготовку.

«Друже, тільки так ми звертаємося один до одного на тренуваннях. Ми використовуємо тактику Української повстанської армії. Вважаємо її найбільш досконалою. Зараз на заняттях шукаємо нові підходи, нові способи підготовки. Наприклад, ми вже зрозуміли, що рухатися треба малими групами. А на вишколах нас вчать не так воювати, а як вижити під час бойових дій», — розповідає Ілля Семенець. На думку студентів, подібні програми вишколу зосереджують та організовують людину.

«Є кілька факторів, які можуть зберегти життя на війні. Найважливіший з них – індивідуальний вишкіл. Коли є така підготовка, можна створювати команду і вчити ефективно взаємодіяти. І, звичайно, везіння », — каже Микола Більчук.

Уляна Монастирська, сайт ТНПУ