Головна Новини В “Батькіщині” піаряться на Почаївській лаврі

В “Батькіщині” піаряться на Почаївській лаврі

почаївська лавраЗа ініціативи опозиційних фракцій, Кременецька районна рада виступила на захист Почаївської Лаври від приватизації

Що найцікавіше, що фракція «Батьківщина» у Кременецькій районній раді виступила співініціатором звернення до керівництва держави з вимогами: недопущення прийняття Закону України “Про внесення змін до деяких законів України (щодо управління об’єктами державної власності)”. 23-тя сесія Кременецької районної ради прийняла запропоноване звернення практично одноголосно.

Однак за даними  Інституту релігійної свободи, законопроект № 3194-1 депутата Івана Стойка (фракція ВО Батьківщина) передбачає, що Кабінет Міністрів може передавати культові будівлі та майно, що належать до пам’яток культурної спадщини, у безоплатне користування релігійним організаціям України лише “за поданням Верховної Ради АР Крим, обласної ради, міської ради міста Києва чи Севастополя, внесеним на підставі рішення місцевого референдуму”.

Іншими словами, у разі набуття таким законопроектом юридичної сили, для передачі лаври у власність УПЦ МП Кабмін ще би був змушений отримати добро від облради.

Крім цього, Стойко в своєму законопроекті пропонує доручити Уряду “розробити та затвердити порядок одночасного почергового рівноправного використання представниками релігійних конфесій України усіх об’єктів Почаївської Свято-Успенської Лаври, розташованих у Кременецькому районі Тернопільської області”.