Головна Новини УПЦ КП категрично проти передачі Почаївської лаври УПЦ МП

УПЦ КП категрично проти передачі Почаївської лаври УПЦ МП

Філарет

ФіларетУПЦ КП звертатиметься до депутатів з метою блокування законопроекту про передачу Києво-Печерської лаври і Почаївської лаври УПЦ МП
Українська православна церква Київського патріархату виступає категорично проти законопроекту про передачу Києво-Печерської та Почаївської лавр у власність Української православної церкви Московського патріархату.

За словами предстоятеля УПЦ КП патріарх Київського і всієї Руси-України Філарета (Денисенка), церква буде звертатися до народних депутатів з проханням блокувати ухвалення цього законопроекту.

“Ми будемо виступати категорично проти, і будемо звертатися до наших депутатів, які б не дозволили Верховній Раді прийняти цей законопроект. Тому що і Києво-Печерська лавра і Почаївська лавра є національними святинями українського народу, не російського, а українського, і якщо ці лаври перейдуть у власність Московського патріархату, то може настати час, коли церква об’єднається з Київським патріархатом в одну помісну православну церкву, а юридично, ці лаври будуть перебувати в підпорядкуванні Московського патріархату, тобто Москви “, – сказав патріарх в ефірі 5 каналу.

Як повідомлялося, нардепи з фракції Партії регіонів у Верховній Раді хочуть передати Києво-Печерську та Почаївську лаври в приватну власність Української православної церкви Московського патріархату.

В четвер громадська рада в Тернополі прийняла звернення до Президета та кабінету міністрів про недопущення передачі Почаївської святині у власність УПЦ МП.