Головна Новини Українські курці відстоюють свої права

Українські курці відстоюють свої права

курціГромадська ініціатива Права курців звернулася до влади України з вимогою облаштувати спеціальні місця для куріння в літаках і поїздах. Про це йдеться в маніфесті Громадської ініціативи.
Як сказано в тексті документа, громадська ініціатива Права курців бачить своїм завданням захист природних прав кожного, хто курить, – права на честь, гідність і свободу вибору міри поведінки.
Також члени громадської ініціативи заявляють про дискримінацію з боку антитютюнових організацій. “Розуміючи, що свобода кожного громадянина, у тому числі і курця, закінчується там, де починається свобода іншого, – ставимо перед собою завдання виховання культури тютюнопаління серед українців”, – додають курці.
“Водночас вибір способу поведінки, який перебуває в рамках закону і моральних норм, не повинен бути підставою для дискримінації. Тому залишаємо за собою право всіма законними способами відстоюватиме свій свідомий вибір на користь куріння. В Україні і в усьому світі”, – сказано в маніфесті.
Також Громадська ініціатива Права курців запевняє, що спрямує свої зусилля і на те, щоб з українського законодавства зникли норми про заборону куріння у громадських місцях.
Нагадаємо, що наприкінці вересня активісти громадської ініціативи Права курців звернулися до президента України Віктора Януковича із проханням захистити їхні права. Повідомляє Корреспондент.net