Головна Новини У Тернополі відкрили оновлену меморіальну стелу «Воїнам, загиблим за волю України»

У Тернополі відкрили оновлену меморіальну стелу «Воїнам, загиблим за волю України»

Сьогодні, 1 жовтня, з нагоди Дня захисників і захисниць України відкрили оновлену меморіальну стелу «Воїнам, загиблим за волю України» в парку ім. Тараса Шевченка. Стелу присвячено захисникам, які віддали своє життя за незалежність України під час російсько-української війни.

Міський голова Сергій Надал разом із родинами Героїв, військовослужбовцями, їхніми побратимами та представниками громадськості взяв участь у молебні та покладанні квітів до меморіальної стели та пам’ятника Степанові Бандері, пише Тернопільська міська рада.

«Сьогодні ми зібралися тут, аби увіковічнити пам’ять наших захисників, які не пожаліли найдорожчого – свого життя заради того, щоб усі ми сьогодні жили у незалежній українській державі. Меморіальна стела – це не просто камінь і метал. Це символ вічної поваги, невимовного болю та водночас нашої гордості і вдячності – звернувся до присутніх міський голова Тернополя Сергій Надал. – Кожне ім’я, викарбуване тут, є символом мужності, самопожертви та справжньої любові до Батьківщини. Їхній приклад виховує сучасне покоління, і їх наслідуватимуть майбутні. Нехай ця стела завжди нагадує нам про ціну державності та незалежності, а їхні імена надихають нас так любити та захищати Україну, як це робили вони. Вічна пам’ять і слава загиблим Героям».