Головна Новини У Тернополі відкрили меморіальну дошку Віталію Венгеру

У Тернополі відкрили меморіальну дошку Віталію Венгеру

Сьогодні, 26 липня в Тернополі відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки та вшанування пам’яті солдату Збройних сил України, учаснику російсько-української війни, працівнику Тернопільського міськрайонного центру ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» ВІТАЛІЮ ВЕНГЕРУ, який героїчно загинув на Запорізькому напрямку, захищаючи рідну землю.

Меморіальну дошку встановили на фасаді Тернопільського міськрайонного центру ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїну-Захиснику були присутні представники влади, рідні, колеги та друзі.

Під час відкриття меморіальної дошки воїну до присутніх звернулись міський голова міста Тернопіль Сергій Надал, генеральна директорка ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» – Оксана Чайчук та дружина Віталія – Лідія.

« «Поки нас пам’ятають – ми живі», а ми його не забудемо… Віталій назавжди буде в нашій пам’яті, в наших серцях і душах» – зазначила Оксана Тимофіївна.

Почесне право відкрити меморіальну дошку було надано дочці Юлії та міському голові міста Тернополя Сергію Надалу.

Настоятелі храмів провели поминальний молебень та освятили пам’ятний знак.

Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті Віталія та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України.

Нагадаємо, 8 жовтня, під час ведення бойових дій у Запорізькій області, загинув Венгер Віталій Олегович (26.09.1972- 08.10.2023), який працював у Тернопільському міськрайонному центрі ДУ “Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України “.

З перших днів повномасштабного вторгнення Віталій став на захист України. 8 жовтня, під час ведення бойових дій у селі Приютне Пологівського району Запорізької області, віддав своє життя за свободу та незалежність України.