Головна Новини У Тернополі суд покарав чоловіка, який проігнорував повістку та поїхав у Карпати

У Тернополі суд покарав чоловіка, який проігнорував повістку та поїхав у Карпати

Суд визнав винним чоловіка в ухиленні від мобілізації та засудив його на 3 роки позбавлення волі.

У Тернополі підприємець отримав повістку, але проігнорував її, поїхавши у Карпати. Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду.

Зазначається, що чоловік 5 грудня 2022 року пройшов ВЛК, яка визнала його придатним до служби в армії. 7 грудня 2022 року він отримав бойову повістку та повинен був прийти до ТЦК для проходження навчання у ЗСУ, але ухилився, пише Судово-юридична газета.

Під час судового засідання чоловік заперечив провину та заявив, що не ухилився від служби у ЗСУ, а нібито поїхав у Львівську область і захворів.

«У нього з`явився сильний біль в поясниці. Зателефонувавши до свого сімейного лікаря, остання порадила йому звернутися за медичною допомогою за місцем перебування. Таким чином він звернувся для обстеження в Моршинський санаторій, де у нього було виявлено підозру на пієлонефрит», – йдеться у вироку.

Чоловік додав, що він боїться загибелі на фронті. Він також підтвердив, що знав про кримінальну справу за ухилення, а тому до ТЦК більше не приходив.

На суді сімейна лікарка пояснила, що підозрюваний справді до неї телефонував. Вона додала, що це сталось вперше за багато років. Чоловік сказав, що відпочиває у Карпатах і йому стало зле. Лікарка порадила випити таблетки. Згодом чоловік знову зателефонував до неї та попросив дати довідку про те, що він з нею спілкувався.

Суд визнав винним чоловіка в ухиленні від мобілізації та засудив його на 3 роки позбавлення волі.