Головна Новини У Тернополі презентували ОЗГ “Ядро”

У Тернополі презентували ОЗГ “Ядро”

20140428_0023Місяць тому за ініціативи журналістів Тернополя всі «люстратори» міста зібралися за круглим столом аби обговорити спільні дії і звести усі організації які займаються процесами боротьби із корупцією і бюрократією під спільний знаменник.

Та от за місяць спільної діяльності організації-засновники вирішили презентувати склад Об’єднання заради громади (ОЗГ) «Ядро». Наразі до ОЗГ входять сім організацій-засновників:

«Самооборона Майдану Тернопільщини»

ГО «Автомайдан Тернопіль»

ГО «Майдан Тернопіль»

«Рада бізнесу Тернопілля»

ГО «Тернопільські підсумки»

Громадський люстраційний комітет

Тернопільська правозахисна група.

До об’єднання увійшли організації, які є аполітичними, та які можуть показати реальні результати своєї роботи.

Наразі «Ядро» працює за кількома напрямками, та об’єднавчою ланкою для всіх організацій є викорінення корупції і бюрократії. Першою ініціативою яку реалізовує «Ядро» це ініціювання сворення Громадської ради при УМВС. У планах також створити Громадські ради при прокуратурі та податковій. Вже здійснюється громадський контроль за роботою ДАІ та контроль за виборами суддів.

Кожна громадська організація займається своїм вузьким напрямком, але всі організації наскільки можуть настільки долучаються до акцій тої чи іншошої ГО.

«Автомайдан Тернопіль має намір ініціювати створення громадської ради при облавтодорі, для того, щоб автомобілісти і громадськість контролювали будівництво і ремонт доріг» – про це заявив Юрій Остап’юк.

Автомайдан Тернопіль щоночі патрулює місто разом з інспекторами ДАІ, Самооборона забезпечує правопорядок на різного роду акціях часто співпрацюючи з автомайданівцями.

Громадський люстраційний комітет та ГО Тернопільські підсумки, ГО Майдан Тернопіль найчастіше займаються питаннями незаконнної забудови та проблемних питань господарки  міста Тернополя.

Рада бізнесу Тернопілля займається більше питаннями які стосуються податкової, митниці, а після об’єднання у «Ядро» це стало  сферою інтересів і Автомайдану.

«Якщо нам вдасться зробити так, що на Тернопіллі буде менше «чорних» чиновників, то це дасть нам проводити зміни» – каже Ярослав Колодій представник РБТ, він також наголошує що в «Ядрі» зібралися громадські організації які прагнуть таких позитивних змін  у державі.

Правозахисники (ТПГ) займаються захистом прав і свобод членів територальної громади та фактично відіграють роль юристів  організації.

“Ми повинні враховувати уроки Майдану. Поки ми будемо разом, доти ми будемо один одного підтримувати в ініціативах. Тоді у нас є шанс цю владу переламати. Перезавантаження влади потрібно розпочинати на місцях”, – каже Юрій Моргун.

Усі учасники «Ядра» зазначають, що об’єднання пішло їм тільки на користь. До цього часу вони співпрацювали у вирішенні тих чи інших проблем, але у Ядрі їхні дії стали чіткішими, кожна з організацій відповідає за певний блок питань, а всі інші підсилюють ту чи іншу сторону у вирішенні тих чи інших проблемних питань.