Головна Новини У Тернополі Національне радіо можна послухати хіба що в сквері

У Тернополі Національне радіо можна послухати хіба що в сквері

радіо5 лютого 2013-го року об 11-й годині у деяких областях України (у тому числі й Тернопільській) 1-й, 2-й та 3-й канал Національної радіокомпанії України припинили мовлення на УКХ. Тепер Національне радіо та обласне можна почути лише в Інтернеті та в свері в центрі Тернополя. 

Програми обласного радіо виходять тепер тільки на дротовому радіо, кількість яких в області, як відомо, катастрофічно зменшується.

“Квартири у нових будинках здають без радіоточок, що суперечить закону.  У селах дроти часто обривають буревії. Звісно, мережу ніхто не відновлює. Це може видатись дивним, але все частіше зустрічаю людей, яким цікаве Національне радіо, мабуть, тому що українське. Своїм слухачам завжди радила не перейматись дротами і купити недорогий китайський приймач з повною шкалою FMу. Сама користуюсь таким, за потреби можна знайти іншу хвилю. Тепер пораджу слухати із сайту НРКУ або піти у сквер між театром та універмагом, там, Богу дякувати, ще працюють гучномовці” –  розповіла  власний кореспондент Національного радіо в Тернопільській області Наталка Колтун.

За інформацією представника національної Ради з питань телебачення і радіомовлення в Тернопільській області Михайла Зубика, станом на кінець 2012-го року радіоточок в області залишилося 55 тисяч. Це на 20 тисяч менше, ніж два роки тому, і в чотири рази менше, ніж у 2001-му.

Відновлювати мережу дротового мовлення ні на Тернопільщині, ні в інших областях ніхто не збирається, оскільки це надто затратна справа. Оператор дротової мережі «Укртелеком» не зробить цього без державної підтримки. Держава ж не поспішає приймати програми не те, що розвитку, але й підтримки існуючих точок, з яких лунає неупереджена інформація про дії чинної влади.

 Джерело: Чортківські новини